Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato mai 2014
torsdag, 08 mai 2014 13:54

Streik er stress!

Avreise Hellas med Norwegian. Vi valgte dette på grunn av direkte avgang og pris. Merker vi angrer bittelitt nå. Norwegian har varslet streik og er vistnok ikke særlig villige til å gå med hva de kabinansatte ber om. Sjekket akkurat om vårt fly vil berørt ved en eventuell lang streik - og det vil det. Så nå sitter vi her og er litt bekymret. Streiken skal settes igang den 14 mai og det er jo noen dager før vi reiser. Så vi kan håpe de har kommet til en enighet. Hvis ikke må vi tenke utenfor boksen, og se etter alternativer. Vi har bestilt og betalt billetter ut til Ermioni til og med, og vi må faktisk rekke både den båten og det å være på plass i Athen når vi faktisk skal. Dette passet oss dårlig! Vi håper selvsagt på at de kommer til en enighet før vi drar så vi kan tenke ferie som planen var. Har kikket litt på muligheten med å reise et par dager før og bo på hotell. Det blir jo unødvendig dyrt, men det er i det minste en billig avgang et par dager før. Så var det dette med jobb og fri.... Nei, vi får satse på at det går etter planen og vi kan ta det flyet vi har betalt for og planlagt å ta. 

Publisert i Blogg
tirsdag, 06 mai 2014 11:57

Øyhopping og Hellas

http://www.abcnyheter.no/reise/2014/05/06/advarsel-ingen-andre-ferier-kommer-til-male-seg?fb_action_ids=10152413194047112&fb_action_types=og.recommends

En liten advarsl kommer fra ABC nyheter. Ingen ferier kommer til å måle seg med denne..... Og det er øyhopping i Hellas det hele dreier seg om. Tips til øyer og hvilke steder som er et must, og ikke minst hvordan finne hotell og hva tenker man på underveis. Mange gode tips- vel verdt å lese. 

"Blå blå himmel og enda blåere hav. En sommer som bare består av solskinnsdager. Souvlaki og gresk salat, solnedganger og sene tavernakvelder; det er mange grunner til å forelske seg i Hellas, og svært forståelig at landet er ett av de mest populære feriedestinasjonene i verden.

Mange legger charter-turen til en av de mange greske øyene om sommeren, men med mer enn 1425(!) øyer å velge mellom, hvorfor i all verden skal man nøye seg med én eneste en på ferien?

Øyhopping i Hellas er en ferie som passer like fint for liten og for stor, og vil garantert tilfredstille de fleste, enten du skal på venninnetur, romantisk parferie eller årets sommerferie med alle små."

Vi velger jo å se øyene med egen seilbåt, så kan vi se ting i vårt tempo, og ikke minst komme til en del steder som ligger utenfor allfarvei. Smaken av litt øyhopping får vi dag nummer en da vi skal forsøke oss på Flying Dolphin. 

Det skal sies at øyhopping på tradisjonelt vis med ferje og finne hotell underveis trolig vil bli en realitet for oss en dag. Man skal ikke se bort fra at 2015 blir en kombinasjon av det og seilig. Vi har ikke tenkt så mye og så langt enda. Men det ser supert ut, og man opplever mye både forskjellig og vakkert. Det er virkelig stor forskjell på en del av øyene. Og nå merker jeg sommerfuglene kommer tilbake i magen og jeg reisefeberen sprer seg igjen. Hellas er nydelig. Gjestfritt. Vakkert. Levende. Solfylt. Spennende. Fult av histore. Har jo så mye av det man ønsker seg til den perfekte ferie. LEEENGTEEE.... 

Publisert i Blogg
mandag, 05 mai 2014 14:03

Kom mai du skjønne milde....

Så fort mai kom ble det ikke like mildt lenger, men føles likevel godt at endelig kan si mai. For det om gradestokken til nå viser omtrent ti grader mindre enn i slutten av april. Feil vei kanskje?? Vi håper på at det skal stige litt og bli fint den 17, det er liksom koseligere å feire nasjonaldagen i sol. Det er nå meldt en uke med øs-pøs regnvær, grått og trist, og manglende varme. Litt lettere er det jo å se på værmeldingen når vi vet at det kun er dager igjen til vi setter oss på flyet nedover. Et ekstra kolli ble bestilt i dag. Vi ender derfor opp med litt ekstra, og litt mindre ekstra enn hva vi trodde til å begynne med. Alt er skrevet ut, handlelisten er på plass, forsikringen er i orden, båt er betalt, fly og hotell er i boks. Hva har vi glemt?? Skal ikke være noe nå. Bagasjen har vi fått ordnet med og vi har endelig begynt å pakke. Merker at vi er superklare for å reise, og sommerfuglene har begynt å lage litt liv i magen. Vi har gledet oss så lenge og endelig er det kommet til mai, månenden vi skal reise. Vi er klare!

I dag handler vi inn småstæsj som skal være med. Som solkrem. Greit å ha på plass allerede første dagen, spesielt siden vi drar allerede i mai. Det er ikke så mye grunnlag vi har fått så tidlig på året. Og bli brent dag en er ikke noe moro. Så faktor 15 og 30 pakkes med i bagen hjemmefra - sammen men litt olje med faktor 4... sikkert ikke så fornuftig?? Men gurimalla så deilig! Bøker må vi også ha med på tur. Og det er vel greit å ha et par hver på en måneds tur? Coskipper har ikke lest Politi av Nesbø, og ønsker seg den. Alltid kos å dra på tur med Harry Hole. Planen var å ta med Sønnen, men den ble lest ut før vi fikk pakket den ned, og derfor må vi nok komme opp med noe nytt. Det er enda noen dager til vi drar, men nå merker vi det er helt okay å få på plass ting. Reisefeberen har spredd seg i huset allerede, og det blir flott når alt er pakket og klart. Vi har til og med fått på plass billetter ut til øyene ... Nå teller vi dager, og kan nesten ikke vente. Vårt vakre eventyr er snart i ferd med å begynne. 

 

 

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Mai 2014»
ManTirOnsTorFreLørSøn
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031