Norwegian English Greek

Patmos - Amorgos

  En nydelig seildag. Alt så fantastisk ut og vi koste oss .... 

  Vi klappet til kai, fant en flott plass på brygga ved siden av en svensk båt. De ombord skulle vi stifte nærmere bekjentskap med. Igrunnen fler på brygga også. 

  Etter å ha lagt til kai var det på tide å handle litt vin - følte coskipperen. Langgangen var ikke ute, og den skulle vi vist ikke trenge for vi lå så nærme brygga. Ikke sååå nærme... For et hopp ble for kort og det gikk rett i bryggekanten med panna først. Kjente fort at noe var rimelig feil, bena dinglet på utsiden av brygga og en smerte i panna som var nesten uvirkelig. Så var det blod overralt. Et digert kutt gjennom øyenbrynet og panna, oppskrapet lår og kne - og nese. Og en vond arm. Folk stimlet til og det ble etterhvert gresk førstehjelp,  en svenske som kom med vann og engelske som lurte på hvordan det gikk. Fortumlet og med plastret panne var coskipper ombord, shaky før det etterhvert ble oppkast. Så bar det i vei med taxi til legen som fikk noe av kulen - den største noensinne - ned. Ingen sying, men stripsing, og i ettertid er man vel glad for det. Ikke så mye arr. Armen var også vond, men det fantes ikke noe røntgen apparat på Amorgos, så det fikk man ikke gjort noe med. Vi avtale å heller besøke en lege på Naxos dagen etter. Nå ble ikke det gjort, og resultatet viste seg å være at coskipper seilte med brúkket håndledd i ti dager. Gipsen kom først på etter noen dager hjemme i Norge. Seilingen gikk igrunnen fint den, verre med å kaste tau i land og legge til igrunn. Men alt går!! 

  Etter legebesøk og litt ro - hvor det ble klart sagt i fra at med den hjernerystelsen så skulle det ikke bli mer enn et par timer søvn sammenhengende ble det litt mat på brygga. Vel og merke på skipperen. Den andre delen av selskapet holdt seg langt unna mat! Den herlige damen som hadde plastret panna kom med rose fra hagen sin, så koselig som bare det. Vi fikk faktisk såvidt sett choraen også. En taksitur for å få hentet ut medisiner. Og det er mye rart man propper i seg på ferie gitt. Da man klarte å lese seg opp litt på hva - ble det brått stopp. Ikke noen heldig kombinasjon for en bløder. Men fire dager med piller ble det, og de gjorde sikkert nytten sin. 

  Etter en natt alene i forpiggen, så man seg i speilet - fikk et lettere sjokk før det ble frokost på brygga. Kaffe, juice og croisonter. Helt herlig!!!! Og så var det greit å heise anker og dra videre mot Naxos. Nesten umulig å se noen ting, for hevelsen på øyet var enorm. Solbriller og ro var greit og det var nok en litt stille coskipper som tok fatt på neste etappe. Med hjernerystelse, ikke mulighet for å bade og med brukket arm....

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «Oktober 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031