Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato oktober 2016
onsdag, 26 oktober 2016 00:32

Sommerturen 2016 med ALAYA

Sommerturen 2016 ble en tur med mye regn, lite mygg, masse god mat og drikke, lite bading, mye flott seiling og en del nye steder. Vi holdt oss ikke slavisk til ruten vi hadde lagt opp, men valgte å følge den sånn nogenlude. Vi hadde noen havner vi hadde sett før og noen helt nye byer. Også et nytt land; Tyskland. Der ble det leie av bil og et par dager på hotell. Morsomt avbrekk. Såpass morsomt at vi lurte på det samme også 2017, men lar muligens lommeboken bestemme at det ikke blir noe. Det kostet en del. 
 
Sommeren kom på nytt den. Og vi hadde lagt opp til en lang tur. Direkte fra Oslo til Læsø. Og vi nøt den tidlige sommeren både på stranden og ombord.
Videre gikk ferden til Hals, her hadde vi vært før, kommer gjerne igjen. Øer var relativt lite spennende, men med en søt liten sluse. Middelfart var et sted vi slet med å finne plass, men det ble etterhvert noen flotte bilder og en god middag.

 

Sønderbord var neste - nyyyyyydelig. Her ble vi i fler dager, og dette en en by som kommer til å bli stopp også neste sommer. Shopping, indisk mat, dansk frokost, mikrobrygg. Loved it!

Da var det på tide å heise det tyske flagget og vi endte i Flensburd. En ukes tid på en faktisk riktig flott marina. Vi leide en snerten TT og var oppe i 250. Det ble Hamburg og Lübeck, med et par netter på hotell. Virkelig shopping ble det og - en TOPP outlet som åpenbarte seg. Synd vi hadde dårlig tid. ( NEI, jeg har ikke glemt de oransje Gucci ene) 

Burgtiefe. Tjaaa... dette var østtyskpreget. Vi endte opp på en markedsdag i selve Burg. Nå har vi vært her er vel dommen?!!? Ikke et sted de tok kort. Kronglete for oss som er vant til det. Føltes greit å dra. Det danske flagget kom opp igjen. Klintholm. Vi tok med oss en diger fluesverm til land, og handlet frokost. Det er vel det vi har å si om det stedet? Hadde en superhyggelig nabo - nordmann - hjelpsom som få. Rødvig var neste. Her var det fint, men flott strand og mye turister.

Færre turister ble det ikke på vårt neste stopp- Tuborg Havn og København. Mathall, Tivoli, balett, lekker matbutikk, flott service, Mojito, shopping - det oppsummerer litt av vårt Københavnbesøk som varte i tre dager. Alltid liker herlig å komme tilbake. Og vi stortrives i Tuborg Havn, hvor vi som medlemmer av KNS får halv pris og dobbel service. Det liker vi! 

 

Det ble en herlig tur langs Kronborg slott i Helsingør. Vin i solnedgang. Vi har ikke sett nok og kommer gjerne tilbake. Anholt hadde akkurat like mange båter, like lite plass, fulle restauranter og like mye campingpreg som sist. En snarvisitt til Læsø som var superfull før vi ankom Skagen, siste danske havn. Her ble vi litt vel lenge. Fikk besøk og feiret bursdager. Koselig by som alltid er like dejlig - vi ser for oss påsken 2017 her. Tidlig dro vi for å seile til Norge og Arendal. Og det var kos å besøk kjente som vi møtte på Kapp Verde. Helt fantastisk skalldyrkveld, men nydelig mat og herlig selskap.

Risør var neste stopp - barndomsminner. det ble dingytur på pub og bursdagsfeiring med familie. Gaver og sang til og med. Og Tønsberg fulgte opp med sommerstemning på brygga. Vi valgte oss for sikkerhetsskyld dagen da Postgirobygget har sin årlige konsert.Selv satt vi i cockpit og hørte på.  I Tønsberg ble vi en til ombord. Cerveza ble hentet i Horten og mønstret på som fulltidsmatros. 10 uker gammelt grått nøste som syntes alt var skummelt. Det gikk fort over kan man s.i.

5,5 uke etter nattseilasen til Læsø var vi tilbake i Vollen. Sommerturen var over. Alt-i alt håper vi på mer sol og varme neste sommer, og litt mindre regn. Men var alle enige om at det hadde vært en fin tur.

Har vi lært noe??? 

Mjaaaa .... solkrem var ikke like viktig som ullgenser i 2016. Kort er umulig i Tyskland - cash only. Leiebil har sperre på 250 kmt. Vi finner gode restauranster på Tripadvisor og fortsetter å bruke det. Det er synd man ikke kan ha større kvote til Norge, for jamen er det billig på grensehandelen i Flensburg. Ring havnesjefen om det er fullt eller hvis du lurer på noe. Og det er jamen ikke dumt å ha en helaften ombord hos seg selv .... cockpiten med god utsikt og kald drikke er jamen ikke det verste stedet på jord. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Publisert i Turer
Det heter oktober og en lang, fin sommer er definitivt over for oss i Oslofjorden.  Med høsten kommer for Alaya sin del ny hjemmehavn og høyere strømforbruk. Vi har flyttet fra Vollen som var vår sommerhavn. Og er tilbake på Aker Brygge noe som er både deilig og vemodig. Ikke det morsomste årstiden vi har i vente, men en flott havn med fasiliteter vi liker. Det er godt å være i byen igjen. Vi har såvidt begynt å se løsninger for å holde varmen i vinter og planlegger så smått sommeren 2017. Den kommer heldigvis før vi aner. 
 
Nå har vi også fått fart på tanker rundt langturen. Drømmen vi har hatt i fler år, men som nå ikke bare er en drøm. Lett sparing er i gang. Sjekking av priser og ruter. Og vi har begynt på kurs. Hver onsdag stiller vi opp på KNS med både passer og kalkulator for å komme oss gjennom D5L. I juni kan vi forhåpentligvis se tilbake på 6 beståtte eksamener og tittelen Fritidsskipper. En eksamen før jul, fem etter. 15 juni er vi ferdige. Og det vil føles topp. Papirer på bestått kurs ønsker vi å ha på plass før den endelige langturen i 2021. 
 
Mange spørsmål har vi selvsagt i forbindelse med langtur. Hva trenger vi, hvordan blir været, hvordan skal vi gjøre med vakter på havet? Hvor skal vi? ARK-en har vi bestemt oss for å bli med på. Hvorfor? Det er en del av det eventyret vi ønsker å få med oss. Kursing, det sosiale, rabatter på havner, selve regattaen, alt det positive rundt sikkerhet. For oss var det et enkelt valg for det om det koster en del å bli med. Et sted mellom 17 og 20 000 for Alaya med skipper og coskipper. Vi har vært inne på tanken om vi ønsker å være fler ombord. Men faller stadig tilbake på at vi ønsker å være to. Det er liksom vårt prosjekt. Mye positivt med å være fler. Vi vil ikke bli så slitne, og det blir en mer sosial overfart over Atlanterhavet. Morsomme middager og fler som bidrar. Lettere med seil som må ned regnskurer. Mer søvn. Er vi kun to kan vi gjøre som vi vil. Leve på vårt vis uten å ta hensyn til andre. Mindre mat og annet som skal med. Vi behøver ikke bestemme oss enda. Men skal vi ha med en matros, så må det være en som kan bidra med seilingen. Det er godt vi har god tid - vi har en del som skal på plass enda. 
 
Kunnskap
Penger
Watermaker
Sikkerhetsutstyr
Cutterstag og checkstag
Visum
Redningsflåte
Seil
Anker
Solcelle
Vindmølle
Spribom
Satelitt-telefon
 
...
... 
 
Og listen kan fortsette langt nedover. Vi må ha en backup med tanke på om noe skulle skje. Reprasjoner og vedlikehold vil det bli. Vi skulle så gjerne ha reist i morgen, men når vi ser på hvor mye vi har på to-do lista så er det kanskje like greit vi ikke skal dra enda. Det er jo tross alt 4 år og 8 måneder til vi drar. 10 juli 2021 er datoen vi jobber oss mot. Hver dag som går en dag nærmere. Det blir en reise vi skal leve på og planlegge til, glede oss til og det føles godt å ha en dato, ikke bare en drøm. 
 
10 juli 2021 - det lyder magisk!! Da heiser vi seil og blir borte et år. 
Tanken er å seile ned langs Danmark. Gå via Kielkanalen, fortsette sydover forbi Biscaya før vi får sol og varme i Spania og Portugal. Marocco er på kartet vårt og vi regner med å seile blandt Kanariøyene i en liten måned før vi ankommer Las Palmas for ARK start. Ca tre uker etter vil vi nå St Lucia. Karibien.... det lyder som musikk i våre ører. 
Vi ser for oss noen deilige uker under solen i januar, februar, mars og april. Ferden mot Europa starter 1 mai 2022, og vi ser for oss at den vil gå via Bahamas og Bermuda. Azorene skal besøkes og da bør vi nærme oss gamlelandet ca 15 juni. Blir det via England? Det kunne vært moro. Vi er åpne for gode forslag og masse info fra nett og bøker. Det skal bli en del av reisen. Det å planlegge og legge opp en rute. Det å plukke ut steder vi vil se. Vi har våre ønsker. Og vi vil nok forsøke å få til noe av det som står høyest på bucket-listen. 
At det blir et eventyr er vi sikre på. i er enda langt unna. Mye som skal på plass. Men planleggingen er offesielt gang. Og det blir bare moro....
 
 
 
Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Oktober 2016»
ManTirOnsTorFreLørSøn
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31