Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato oktober 2014
torsdag, 30 oktober 2014 13:37

Påsketur!

Vi har bestemt oss for å ta en påsketur til herlige Hellas 2015

Helige var vi og ble spurt av skipper Bjørnstad om vi ville bli med på seiltur i påsken. Vi måtte tenke og regne et par dager før vi sa ja. Og gleder oss nå massevis. Hvor er enda ikke klart. Heller ikke om det blir avreise fra Alimos eller Lavrion. Hipp som happ for oss. Noen flotte dager regner vi at det blir. Og håper selvsagt på god vind og mye sol. Det kan nok være det blir en skur eller to i og med det så tidlig som mars-april. Men at det blir noen fregner på nesa og deilig sjøsprøyt blir det sikkert. Den tøffeste kan kanskje kjenne på badevannet? Men mistenker at det får vente til sommeren. Nå blir det å pakke meg seg seilerklær som vi ellers bruker i Norge. Vil tro seiljakka blir deilig å bruke hver dag. 

Kronos blir det også morsomt å se igjen. Vi har kost oss ombord en ukes tid tidligere vi. Og nå blir det helt sikkert et hjertelig gjensyn. Dete r opp til Skipper Bjørnstad og legge opp kurs. Og vi er spente på om det blir mot Saronicos eller Kykladene. Det blir virkelig deilig å få litt vårfølelse i Hellas. Og se en litt roligere sesong enn hva vi har sett i juni og juli. Nå starter nedtellingen. 

Publisert i Blogg
tirsdag, 28 oktober 2014 07:26

Gratulerer med Ochi dagen, Hellas

I dag er det 28 oktober en av to nasjonaldager i Hellas ( den andre er 25 mars.) 

Ochi dagen – eller NEI dagen

Feiringen av dagen har sitt utspring fra en hendelse som skjedde under 2. verdenskrig:
Den italienske diktatoren Benito Mussolini ønsket å opprette et nytt Romerrike, og konkurrerte med Hitler om å okkupere stadig nye landområder. Italienerne hadde okkupert Albania i 1939, og da Hitler okkuperte Romania, ville Mussolini vise styrke ved å innlemme Hellas i sitt rike. Mussolini henvendte seg til den greske statsminister og general Ioannis Metaxas, og stilte ultimatum om at italienske styrker måtte få fritt leide gjennom Hellas, hvis ikke ville han gå til krig. Det sies at Metaxas svarte Mussolini med ett ord: Ochi (Nei!)

Publisert i Blogg
torsdag, 23 oktober 2014 19:54

Drittvær og oppdatering av hjemmeside

Det regner. Og jammen meg ser det ut som om det skal regne fremmover også. Høst. Mørkt. Kaldt. Det er ikke positivt. Hva skal man da finne på?? Jo, her skal man lete seg frem til bildeperler fra sommeren Hellas tur og legge de ut på nett. Så kan vi drømme litt om sommeren som var og tenke frem til den sommeren som kommer.

Det hadde vært morsomt å kunne oppdatere hjemmesiden på en enkel måte mens vi er underveioos, og utprøver derfor på litt nye muligheter. Tastatur til ipad, kan vi bruke det? Dra på en diger 4,5 kilos Mac kommer vi ikke til å gjøre i år. Er det noen som har tips til noe enkelt vi kan bruke så er det tommelen opp herfra. Hvor lett det er å redigere med ipad? Og hva med bilder?? Har tydeligvis litt å sette oss in i før vi kommer så langt.

Publisert i Blogg
onsdag, 22 oktober 2014 02:32

Lengteoppdatering i oktober

Så har vi begynt å gå gjennom bilder for å legge de ut her på hjemmesiden. På tide å få oppdatert litt i forhold til hva vi så og gjorde i sommer. Vi har jo allerede kommet langt i planleggingen med tnake på neste sommer. Litt morsomt er det jo å kunne bla seg gjennom etappe for etappe og drømme seg tilbake til dette vakre landet, Hellas som vi har falt så veldig for. Nå har vi bestemt oss for både fly, båt og hotell og hva skal vi planlegge da?? Ruten er lagt opp og egentlig kunne vi bare ha pakket med oss ting og tang og reist nå?!? Med tanke på været er det kanskje greiest å vente til sommeren. Men det hadde vært gost å kjenne litt sol og varme allerede nå. 

Vi er selvsagt spente på om vi rekker å få med oss alt vi har planlagt. Om hotellet er bra, og om vi kommer oss tidlig ut lørdag den 6 juni. Og alt dette kan vi tenke på veldig lenge, for vi drar jo ikke før om 7,5 måned. Og det er ganske lenge.... Før det har vi jul og vinter og snø og kulde og regn og... en ny båtsesong i Norge. Sånn for å få med noe positivt. Det er både påske og pinse som vi kan håpe viser seg fra sin beste side. Men helt automatisk blir det til at vi gleder oss veldig til å reise til herlige Hellas igjen. 

Så nå blir det å bruke høsten på planlegging, oppdatering av hjemmeside, litt bikinishopping - det er jo salg nå... Nye seilersko... ?! Det er vel igrunnen lite vi trenger med tanke på Hellastur nå? Det har tross alt blitt noen ganger. Og turen for 2015 skal bli med mindre bagasje. Nå er det jo tre uker og tre dager vi er borte. Og klesvasken får vi tross alt tatt underveis. Men litt ekstra er det jo kos å ta med. Og vekten farer fort opp når man har med redningsvester og andre litt praktiske ting. Og nå er det Norwegian vi reiser med, grense på 20 kilo ... høres ikke lett ut. Må nok en del prioriteringer til.

Men litt bikinishopping må da gå an??? sad

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Oktober 2014»
ManTirOnsTorFreLørSøn
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031