Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato februar 2014
mandag, 17 februar 2014 20:50

Velkommen ombord Daniel

Vi får besøk. Og det blir virkelig hyggelig. 25. mai reiser vi ned til Athen og fortsetter ferden ut til Poros. Her mønstrer vi på Summer Star. Regner med en deilig uke, nye bekjentskaper og kanskje både gamle og nye havner? Trolig har vi vært alle stedene før, men det gjør ingen verdens ting. 

Etter en ukes tid, den 31. mai er det på tide å mønstre av. Vi kommer inn til Alimos marina fredag den 30. og da kommer jamen meg Daniel ned for å møte oss. Han tar en natt på Poseidon mens vi tar siste natten med gjengen ombord i Summer Star.  Men det er klart vi får til en bedre middag når han kommer vel frem.  Etter en hyggelig kveld ute i Alimos blir det en god natts søvn. Og når lørdagen er der skal vi hente båt. Håper Daniel er oppe og ikke gråter til klokken ni og blir med oss og signerer papirer. Så skal vi handle både vått og tørt, få på plass nett hos Wind i Glyfada, få i oss litt lunsj – og så er vi klare. Håper også Andros er klar relativt tidlig og vi kan sette kursen mot Sounio. Det er et håp om å komme frem og være oppe ved tempelet i det solen går ned. Daniel blir med oss hele den første uken, gjennom Kykladene og helt til vi har hatt et par dager på Santorini. Da skal han igjen reise tilbake til Norge før vi fortsetter mot Dodekanesene. Det skal bli kjempehyggelig å ønske Daniel velkommen til både Hellas og ikke minst ombord for en fantastisk seiluke i den greske øyverdenen.

Vi får en knall uke!!! Velkommen ombord til oss Daniel.

Publisert i Blogg
fredag, 14 februar 2014 02:48

Alle hjerters dag.

Valentine. En helt unødvendig merkedag importert fra USA. Når alt det er sagt så er det rett og slett en dag i midten av februar,  en ellers kald og mørk måned hvor vi venter iherdig på en varmere  årstid. Og ved å markere dagen på en lett og søt måte så kan vi jo tilføre den ellers kalde februar litt ekstra varme. Shoppinghjertene beghøver jo ikke blø av den grunn at amerikanerne har innført dagen, men sette litt pris på den man er glad i skader da ingen.

For oss blir markeringen av dagen ikke bare hjerter som gleder seg, men også at vi har rundet de magiske 100 dager til avreise Hellas. Det går nå virkelig fremmover. Dette må vi jo feire. 

Under OL har det vært så mange reklamepauser at vi har fått pakket så og si ferdig. Mangler noen t-skjorter og litt kaffe – og vestene våre, så er vi klare. Om 100 dager har vi vel glemt hva som har blitt puttet i bagene, og det blir blir vel gledelig gjensyn med de skoene som har vært så heldige å få bli med. Appropo sko…. Coskipperen har fra før et par badeko fra Helly Hansen som har blitt flittig brukt. De har en god seilersåle og sitter godt på foten, samtidig som de tørker raskt. Veldig greit om det er kråkeboller eller vi tar dingyen inn på land. Ikke alltid det er sandbund vi legger til på, og da har det ikke vært dumt med noe på bena. Så snill som coskipperen er så tenker hun selvsagt også på skipperen, og har bestilt et par lignende sko til han. Disse er fra Reebok, og skal ha omtrent samme såle. Kutt under føttene har jo skipperen hatt før da han klarte kunststykket og tråkke på et rev under en badeferie i Egypt.  Dengang ble det sting under begge bena og x antal sprøyter. Vi forsøker å unngå noe lignende og stiller derfor begge med sko I 2014. Kråkebollene i Hellas kan også være en skummel affære. Matros Thomas hadde et ublidt møte med da han badet på Syros i 2012.  Vi føler vel at vi gjorde unna alle ulykker under sommerturen 2013 – og skal forsøke å unngå alt som kan gi legebesøk. Håper skoene fra Reebok er like gode som de fra Helly Hansen.  De skal vel være fremme hos oss om en ukes tid. 

14 februar eller valentine, og for oss 99 dager igjen til vi reiser skal markeres med kyss, champagne, hummer, rødvin og jordbær ... 

Og vi ønsker selvsagt alle der ute en fantastisk, romantisk og søt dag. NYYT. 

Publisert i Blogg

Etter en dag med medaljetørke plukker vi to gull og to sølv. Moro å følge med på tv og moro å være norsk. Det har vært mye reklame under sendingene frem til nå, og de pausene har blitt flittig brukt. Leiligheten er vasket, klær er både vasket, brettet og strøket og nå har også pakkingen til deilige Hellas kommet godt i gang. Coskipperen er igrunnen klar for avreise – mangler bare vesten sin. Siden vi reiser så tidlig dette året – allerede i mai - er det ikke noe problem med å legge sommertøyet bort allerede i februar. Det blir ikke mange dagene i sommerkjoler og med shorts før vi drar. Så nå er vi nesten pakket og klare…  Det blir stort for oss å endelig kunne dra.

Norwegian har skrudd opp prisen sine. Vi må jo ha ekstra bagasje med oss siden vi er såpass lenge hjemmefra. Vi har også med oss båtputer  i år. Vi savnet de veldig i fjor, og vurderte å kjøpe nye, men det viste seg å ikke være så lett da vi ikke fant noen. Var innom flere butikker uten hell. Hadde Norwegian gitt oss beskjed kunne vi ha kjøpt ekstra bagasje før de valgte å skru opp prisen. Det ble ikke veldig mye dyrere, men det hadde kanskje ikke gjort noe å sende ut en mail før de gjorde noe med prisene. Da kunne vi ha kjøp ekstra bagasje en dag tidligere. Vi skal nok overleve dette, og kommer til å ha med oss 4 kolli hver vei. Det trengs når man skal være borte en måned pluss. Og det skal være med både puter, vester, håndklær, sommerkjoler, sko og nok t-skjorter. Vaske klær underveis det må vi i allefall, men kanskje ikke like mye? Og så slipper vi å tenke ut om det skal være det blå eller grå kjolen. Det blir deilig å endelig kunne bruke klærne som nå er pakket ned. Da har vi sommerfølelse, deilig tempratur, nydelig badevann, vind, vin og lykke!! 

 

Publisert i Blogg
lørdag, 08 februar 2014 18:23

2 gull, 1 sølv og 1 bronsje

OL er i gang, og vi har begynt å samle medaljer. Moro. Det blir nok mange timer foran skjermen fremover. Allerede litt lei av all reklamen, litt er vel ikke akkurat å ta i. Det er reklamepauser mange ganger per sending. Håpløst. Mye spennende øyeblikk skal vi nok få likevel. Dagens fangst ble litt av hver valør, og fortsetter vi på den måten kan det bli noen riktig morsomme timer foran skjermen. Gøy å være norsk er det når vi gjør det bra. Og det er jo typisk norsk  å være god!!

I dag har vi tatt en tvpause og kikket på nytt teppe til Fun 4 Two. Vi endte ikke opp med noen nyanskaffelse. Fargen og hvilket teppe vi har lyst på ble vel klart. Grått blir trolig det nye. Må ta et par mål før vi kjøper noe. Det blir ikke bare et teppe, men et par matter i tillegg, og da er det greit å ha målene helt rett før vi skjærer til noe. Hadde jo vært fint om vi fant en rest, men den lille turen vi hadde i dag resulterte ikke i noe annet enn litt ideer om hva vi vil ha.

105 dager er det igjen til vi reiser nedover mot varmen. Det blir deilig det. Under åpningsermonien var det som vanlig Hellas som gikk in først, og bare synet av flagget gav oss reisefeber. Ser vi på hvor mange dager det nå er siden vi reise til Hellas sist gang så virker ikke 105 dager fullt så "uhorvelig" lenge til. Hellas har nå litt varmere vær enn oss, enda vi ikke skla klage. Et par varme og nesten ikke noe sø om ligger i gatene. Vi kan vel ikke helt to på at vi har noen vår enda, for det om det ville vært veldig deilig. 

Publisert i Blogg
torsdag, 06 februar 2014 17:33

OL-feber

OL-feber over strand og land. Vi gleder oss veldig til å se om det blir en medaljefangst av dimensjoner til Norge under dette OL. Kan bli mange lange tvdager på oss, som i så mange andre hjem de neste 14 dagene. Og når OL er over er vi 16 dager nærmere sommer. Det er ikke å forrakte det heller. 
Det ser nå ut som om det går mot full båt den uken vi skal ha på Summer Star. Når vi kikker på listen deres over ledige lugarer for sommersesongen 2014 er det kun en lugar igjen den uken vi skal være ombord. Og det blir jo moro. Håper på seilglede og god stemning fra alle sammen. Vi er jo ikke vant til å seile med så mange ombord, så dette blir en ny opplevelse. I og med vi har seilt i både Norge og Hellas kun to ombord. Håper og satser på at vi kommer til å lære en del nytt og plukker med oss en del tips. 
 
Publisert i Blogg
mandag, 03 februar 2014 17:12

Ny øy på tegnebrettet - Nisyros

Hei!! Snøen forlater oss til fordel for noen varme grader. Yuhu for en lykke. Det kommer vel mer snø i år må vi regne med, men kan jo nyte bare gater så lenge vi har de. 
Vi har tatt frem den store kloke boken og så kalt bibelen for Hellas-seilere: Greek Water Pilot i dag. Ser for oss at et strekke på omtrent 60 nautiske mil fra Astypalea til Kos blir kanskje litt langt på en dag. og ser derfor etter en øy underveis. Har kommet frem til at Nisyros, en liten rund øy syd for Kos kan være en mulighet. Den har en befolkning på ca 1000 personer og er igrunnen en lite krater. Det vil si at vi får delt opp seildagen i to - en dag på ca 40 nautiske fra Astypalea og en dag på ca 20 til Kos. Ingen dum ide på papiret, så får vi se om vi velger en lang etappe på hele 60 nautiske eller om det blir enda en øy i Dodekanesene vi skal besøke. Alltid moro og se noe nytt. Havnen her ser liten, men fin ut. Joda, det seer ut som om dette kan være en god ide. 
 
Det er 111 dager til vi reiser. Og når vi tenker på hvormange dager siden det er siden vi reiste til Hellas sist så ser det veldig positivt ut. Dette skal gå fort!!! 
Det blir veldig spennende å se om Summer Star blir full også, og de klarer å fylle alle de fire lugarene i tillegg til skipper Ingve. Vi vet jo nå at vi ikke blir de eneste, men det er i det minste en lugar til som er full. Om 111 dager er vi snaaaart fremme på Poros for en god og hyggelig middag, trolig hos Mike. #GLEDE SEG# 
Publisert i Blogg
lørdag, 01 februar 2014 17:56

Isende kaldt ved fjorden i dag

Det er kaldt ved fjorden. Hatt en dag med mye båt. Tatt mål til nytt teppe og nye gardiner i Fun 4 Two, og ikke minst fått opp presenningen på Jenny-Christina. Det var ingen varm opplevelse. Var virkelig deilig å kunne komme inn i en varm og tørr stue etter noen timer ved den isende kalde Oslofjorden. Vi kan heldigvis si februar nå, og fortsetter vår nedtelling. Det skal bli varmegrader til uken, og det vil trolig si at vi kan vinke farvel til en del av snøen. For det om vi må regne med at det kan bli riiimelig glatt i noen dager. 
Vi fikk en kjempemorsom mail her om dagen. Et par som skal seile sammen med oss den siste uken i mai. Hyggelig å kunne si hei, om det så er via mail enn så lenge. Regner med at de er like spente som oss til hvordan ruten vår vil se ut, hvile steder skal vi besøke og hvor mye får vi seilt?? Og det blir koselig å endelig møte dere, Christine og samboer :) 
Det blir litt "båt" i morgen, søndag også. Skal få sydd gardiner til luke og forpigg. Samme stoff som det nye sengetøyet - blir så fint atte. Kommer ikke til å få nytt synet av de på et par tre måneder enda. Det er i dag første dagen i februar, og det er trolig tre månender til det blir noen båtsessong å skryte av. En seiltur eller to blir det nok i april, men da er det trolig for kaldt til å overnatte. I fjor feiret vi 17 mai ombord, og det er stor sjanse for at vi kommer til å gjøre dette i år også. Champagnefrokost ombord. Når vi endelig har kommet så langt er det bare få dager til vi reiser nedover til deilige Hellas. Satser på et par båthelger før dette. Kanskje vi er så heldige at det i 2014 blir en tidlige, varm og flott vår? Det verken ser eller føles særlig vårlig ute nå, men sånn er det jo hvert år. Og plutselig er den der, med blomster og båttpuss, sol og varme. Det skal bli deilig. 
Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Februar 2014»
ManTirOnsTorFreLørSøn
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728