Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato april 2017
torsdag, 27 april 2017 12:26

Opp på land

Årets minst morsomme eventyr. 

Alaya skal på land. Det er like lite moro hvert år, og vi følger spent med på værmeldingen. Har vært heldige med opphold og sol de siste to årene, og hadde håpet på det samme i år. Ser ikke ut til at vi er helt like heldige i år. Det har jo vært nattefrost mange dager i april og ser ut til å bli kaldt også når vi ligger på land. Blir bare å finne frem ullsokkene det. 

Det meste er nå handlet inn. Dyrt og lite moro... men etter noen dager har man god samvittighet. Da skal zink være byttet ut, skroget stoffet og poleringen være ferdig. Vi tar det vi rekker. Og i år blir det mange dager. Opp på fredag, og ut på tirsdag. En ekstra dag siden 1 mai ble med i en litt lengre helg. Det er ikke moro, og heller ikke praktisk å bo fire meter opp fra bakken, uten direkte tilgang til vann og utløp av septik. Vi gjør det beste utav det, klatrer på stigen og griller pølser under arbeidet. Tirsdag klokken ti er det ut igjen, og det blir slettes ikke dumt. Da ser det ut som om vi er riktig så heldige med været, og kan nyte seilingen fra Leangbukten til Dronningen i god temperatur og sol. Blank og fin, ren og ship shape båt. Det blir bra. 

 

Publisert i Blogg
tirsdag, 18 april 2017 13:58

Påsken 2017

Påsken 2017

Vi heiste seil og dro direkte fra Oslo til Skagen. det startet så vakkert med denne oppdateringen på Facebook : 

Stemningsrapport: verdens vondeste kaffe, nydelig slør, 6,5 knop, færder i solnedgang og ca 13-14 timer igjen. Passeres akkurat av DFDS. Helt greit... påsken har startet.

Så kom vinden og bølgene, og kulden. Og i ti tiden var det på tide med dagens andre måltid. Det var ferdiglavet lapskaus - som undertegnede føler hun aldri skal spise igjen. Magen var ikke klar for bølger, bysse, varme, kulde og på skeiva. Neida, det ble en hrisontatul tur, og like slit som for alle. 

Skipperen sto alene til rors gjennom natta, skipperinnen hang over grønne poser. Og det gav seg ikke for det om magen var dønn to. Seillivets gleder.... 

Lørdag morgen var oppdateringen på FB slik: 

Fremme!! Aldri vært sååå sjøsjuk som var jeg var i natt. Spydd 8 ganger før kl 11. Og da hadde ikke natten begynt enda. ( takk Oslo renovasjon for de fantastiske, grønne matavfallsposene) 

Var himmelsk å få på plass fortøyningene. Her er motet på topp og solen skinner. 

Og det var himmels. Solen sto høyt og vi kunne ta en velfortjent kald drikke i cockpit. Ferdig fortøyd til klokken 9. dette så ut til å bli en knalldag, og det ble det. 

Ny stemningsrapport fra FB: 
Skipperen tar seg en blund. Hadde jo mannskap med sjøsjuke i natt, så det er velfortjent. Hun var nemlig udugelig!! 
Lunsjet litt, og vært innom pub der de har klippekort på øl. 180,- for 10. 
I morgen blir alle varene mine levert på bryggen. Øl, vin, champagne, oster, frukt, høye danske smørbrød, konfekt, kaker, bær, kjøtt og blåskjell. Det kom på nesten 6500,-. Han rundet NED til 6000,- og leverer på søndag. Jeg er stum!!! 

Vi ble ikke så gamle på lørdag, det tar på å seile over Skagarak.

Stemningsrapport fra Skagen.
Våknet til blåst. Men til havn gjør jo ikke det noe. Laderen vår sa takk og farvel i går. Og i dag ble det kjøpt inn inntil-videre-løsning. Har tro og håp om at det kun er en sikring.

En himmelsk god lunsj ombord. Varene fra Meny kom, og klager ikke. Det var påskeegget sitt det .

 

Stemningsrapporten fra Skagen:

Dårlig med nattesøvn på denne frua i natt. Våknet av at skipperen dro tømmer. Gav opp å sove, 
(har jeg noen norsklærervenner som kan si meg om det er og eller å der?? Vet det er infinitiv, men det binder jo sammen??) 
fant et glass juice og plasserte legemet i salongen. DA STARTET DET. Fytti for et vær. Øs, pøs og en lysshow med tilhørede brak rett ved. Båten ristet. Føles liksom ikke så kult med høyeste masta da. 
Tor holdt på en stund, og dermed kom vinden. Ligger trygt og godt, men både merker og hører det. Blåser fra brygga. Da slipper vi fenderknirk, så aller verst er det ikke. Godt vi har planer i land, i form av omvisning og ølsmaking på Skagen bryghus. Blå himmel er det, så med vindjakke blir det fint ute. 
Først frokost!! Egg og bacon. 
Ser frem til en ny dag i Skagen.

 

Stemningsrapport fra Skagen.

Sol og knallblå himmel. Litt blåst, men i le er det himmelsk rett og slett. Dagen skal brukes på kunst, men før det trenger vi litt god mat, og valget falt på Pakhuset. Lusjer litt i solen. Og det er good påskestemning. 
Vi skal leie sykler, og ta oss en tur ut på Grenen. Elsykler hadde jo vært moro i vinden?? 
Gårsdagen forsvant med latter og vedding om hvem som seiler raskest fra Skagen til Smøgen. Vi har troa på oss selv. Seiler nok over i kuling i morgen. Medvind, så håper magen er med meg og ikke imot. 
Siste dag i Skagen. Det hadde vært nydelig med et par til. Men sikkert lurt å krysse over til Sverige. Meldt godt med vind her i noen dager. 
I dag - skal vi bare nyte.

 

Stemningsrapport fra Smøgen. 
Gått oss en tur på brygga. Kikket i et par butikker. ( ble ikke blakk av det) Lurte på litt lunsj. Det gikk ikke så fint, ( Smøgen er ikke klar for sesong enda) ble å lage mat ombord. Skagenreker, sjøtunge fra Skagen, nypoteter mm. Blir nok godt det altså. Og må jo smake på hvitvinen vi har meg fra... jepp Skagen. ( crispy sak fra NZ) Jeg savner Skagen jeg. Ser frem til Skagenrace og ikke minst sommerferien. Da blir det trolig ikke noe Skagenbesøk, men Læsø, Sønderborg og København, andre steder jeg eeelsker i Danmark. 

 

Vi forlater Fjellbacka. Kanskje vi sees i sommer? Koselig sted. 
Hvor ferden går?? Vi ser for oss mitt litt hjemlige distrikt og tar turen over dammen til Verdens Ende. Ville vært kos med Tønsberg i morgen 

 

Stemningsrapport fra The End of the World ( som fb foreslo at jeg var på) 
Vi kostet over fra Fjellbacka i flott seilvind og lå på en fin slør hele veien over. Var oppe i godt over 8 knop. Men fyyy så kaldt. Et lite solglimt da vi nærmet oss Færder fyr, ellers grått. På brygga ble vi tatt godt imot, og det var en perfekt spot for Alaya longside. Dusjen som fulgte var virkelig noe å skrive hjem om. De små gleder ❤️
Vi funderte på å ta middagen ute, men lager i stedet indiske kjøttboller i masala saus. Hot passer bra i dag etter en dag til sjøs. Lammet burde selvsagt vært selvskrevent i dag, men skipperen fikk sin dose på New Zeeland, så det blir et eksotisk alternativ. 
Vi ser heller om vi spiser ute i morgen. 
Nrk er fremdeles ikke med oss, men vi kan streame litt news vi, før selve aftenen skal senke seg over brygga. 
Mye barndomsminner fra dette utrolig vakre stedet. Må nesten se om jeg kan finne litt hvitveis i morgen. 

 

Så var man tilbake i Oslo og påsken er over. Akkurat nå er det bare deilig å få igjen varmen og fortære en pizza. 
Første del av påsken var nydelig med sol og varme. Så ble det etterhvert litt vel kjølig for min del. Vi har i det minste ikke sett snø. 
Vi har seilt vår egen sjø, noe som passer meg ypperlig. 300-350 nautiske mil. Og nå gleder jeg meg til å seile ned til Danmark i sommer. Trives virkelig godt der. God mat og drikke og hyggelige mennesker.

Et lite døgn igjen i vinterhavnen. Så flytter vi på oss. Greit det også. Litt mer styr med buss, men litt mer landlig. Alt til sin tid.

 

Akkurat nå er det bare himmelsk å være inne uten gjøre noen ting. Nyte varmen og de aller siste timene av påsken 2017

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«April 2017»
ManTirOnsTorFreLørSøn
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930