Norwegian English Greek

Porto Heli - Hydra

  Alle som har seilt i den saroniske øygruppen og som har besøkt Hydra forteller om en flott sted man må komme til tidlig for å finne plass. Vi valgte å seile litt forbi byen og legge oss i Mandraki Bay. Kun to stykker ombord og kaoset som kan finne sted i Hydra havn var ikke noe vi kunne tenke oss. 

  Underveis til Hydra kom vi forbi Dokos - som er yndlings party-uthavnen til en del andre hellas-seilere, og vi måtte nesten ta stedet i nærmere øyesyn. Det ble noen timer med høy musikk, dobbel bademadrass, lunsj og Champagne. En helt fantastisk dag med latter og bading før vi fortsatte mot Hydra hvor vi hadde planer om å bli et par dager. Her ble det livlig bursdagsfeiring!!

  Hydra er en av øyene i den Saroniske øygruppen, nær Athen. Det er en fullstendig bilfri øy og regnes som en av de mest kosmopolitiske øyer i Hellas. Selv om det er bra med natteliv så virker det ikke slik pga at det ikke er motorkjøretøy. Hverken biler eller mopeder. Her er det esler som gjør jobben.  Inntekten kommer for det meste av turisme, jordbruk og fiske. Det er både kunstnere og utlendinger som har fått øynene opp for Hydra og slått seg ned. Vakkert sted. Sette seg rolig ned å se på esler som kommer med bagasje, turister som kommer og drar fra øya med en av hurtigbåtene. Kaoset i havnen når det kommer seilbåter og legger seg utenpå hverandre. Og ikke minst den nydelige solnedgangen. En deilig ferieøy.

   

  Det er mange fastboende som arbeider i Athen i vintermånedene siden storbyen er nær. Under to timer med hydrofoilbåt som går fler ganger om dagen.

  Hydra har vært bebodd i mange århundre, flere av bygningene er fra 1700 tallet og bygget  rundt havnen. Det finnes mange klostre, kirker og kunstgallerier. Som i Hellas forøvrig, må kvinner bruke skjørt eller kjole og menn langbukser for å komme inn i klostrene. Husk noe over skuldrene. Og la skjørtelengden gå nedenfor knærne.

  De fleste strendene er steinete foruten stranden ved hotel Mira Mare i Mandraki. I Kamini er det flere små hyggelige bukter, populært og nær byen. Vlikos er en organisert strand med hyggelige tavernaer og gåavstand fra byen. Hydra by har klippestrand med krystallklart vann. Bar og taverna like ved.

  For oss ble det to netter i Mandraki Bay. Det var kjempeenkelt å ta taxibåten herfra inn til byen. Og kostet ikke mange €. I og med at vi kun var to ombord ble det et fonuftig valg. 


  Neste etappe: Hydra - Poros


  6 Kommentarer

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «Oktober 2017»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
        1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031