Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato januar 2015
torsdag, 29 januar 2015 21:40

Flytting , nytt liv og tur.

2015 blir et spennende år. Vi har bestemt oss for å flytte i båt. Hvilken båt? Hvor den skal ligge? Det er mange svørsmål som ikke er besvart enda. Vi har sondert litt rundt  og har vel funnet ut at vi ender på 45 -50 fot. Vi har kikket på et par på 47, og det kan virke fornuftig. Høyde må være på plass og en stor og flott owners cabin. Et par bad er ikke å forrakte og en bysse som innbyr til matlaging. Dette blir spennende. 

Per dags dato lever i bare rot, og det er nå hentet frem pappesker og plastikkasser. Det er tross alt mye som skal pakkes ned når man tar et helt liv og skal få det inn på mye mindre plass. Det er vel og innse at man ikke trenger alt det man har fylt opp skaper og skuffer med? Det kastes, selges og gies bort masse. Og kom bare med ønsker om noen vil overta noe. I dag har det blitt pakket bort glass - så nå er vi vel klare for å kaste loss?? Champagne, vin og cognac-glass. Da har vi vel det meste?? Fra spøk til alvor. Det er mye jobb som ligger foran oss de neste månedene.

Det blir rart, men også utrolig godt nåer vi er i mål. Sjølukt, en kaffe på dekk om morgenen, kort veil til å kaste loss for å seile ut fjorden. Dette blir gøy, rett og slett. Det er bare å fortsette med nedpakkingen, for hjelpes det er mye man har. Om et par dager er det februar, og da skjer det MYE. Oppdatering kommer ..... 

 

Vi fant drømmebåten. En Hanse 470 210 modell. Hun ble døpt med brask og bram, gode venner og store mengder champagne i mai 2015. S/Y ALAYA - som betyr hjem på tibetansk. En av pilarene i buddhisme. Der vi hører hjemme. Og det er akkurat det Alaya skulle være for oss. HJEM.

Leangbukten ble første hjemmehavn. Det var både rart og deilig å bo i båt. Det vi savnet minst var bråket fra bilene, det vi savnet mest var vaskemaskinen og oppvaskmaskinen. Noen ting fant vi fort ut at vi ikke trengte. Og noe var greit å ha ombord for det om vi kanskje ikke så på det som nødvendig. Det ble mindre høye hæler og mer seilersko. Det ble normalt å bruke håndkleet to ganger i stdet for en. Man begynte å venne seg til å fylle vann for å få en dusj og ikke minst sjekke ut om man hadde vann før man dusjet. 

Sommerferien gikk til Danmark og Sverige. Det var ren nytelse med som og mat, seiling og frihet. 

Aker brygge ble vinterhavn . Og det føltes som verdens beste valg. Litt gynging vi ikke var vant til. Men super beliggenhet og stille. Tenk midt i vår flotte by, med alt det den har, og så rolig, ikke en bil. Helt perfekt. Både jul og nyttår ombord, før vi forlot kulden og dro til Kapp Verde noen dager. Det var heftig å gå fra 30 røde til 20 blå på noen timer. 

Påsken tok vi på Koster. Med varme ombord kan sesongen starte tidlig. Og vi trenger ikke lenger å pakke for å seile. Vi kaster trossa på brygge og heiser seil. Når solen skinner og cockpit er varm er livet magisk. Når det er bobler i glasset til frokost og man ser for seg en herlig sommerdag med vind i seilet, da er ikke livet så aller verst. Noen ganger er det ålreit . og spesielt ombord på Alaya. 

Sommeren kom på nytt den. Og vi hadde lagt opp til en lang tur. Direkte fra Oslo til Læsø. Og vi nøt den tidlige sommeren både på stranden og ombord. Videre gikk ferden til Hals, her hadde vi vært før, kommer gjerne igjen. Øer var relativt lite spennende, men med en søt liten sluse. Middelfart var et sted vi slt med å finne plass, men det ble etterhvert noen flotte bilder og en god middag. Sønderbord var neste - nyyyyyydelig. Her ble vi i fler dager, og dette en en by som kommer til å bli stopp også neste sommer. Shopping, indisk mat, dansk frokost, mikrobrygg. Loved it! Davar det på tide å heise det tyske flagget og vi endte i Flensburd. En ukes tid på en faktisk riktig flott marina. Vi leide en snerten TT og var oppe i 250. Det ble Hamburg og Lübeck, med et par netter på hotell. Virkelig shopping ble det og - en TOPP outlet som åpenbarnte seg. Synd vi hadde dårlig tid. ( NEI, jeg har ikke glemt de oransje Gucci ene) Burgtiefe. Tjaaa... dette var østtyskpreget. Vi endte opp på en markedsdag i selve Burg. Nå har vi vært her er vel dommen?!!? Ikke et sted de tok kort. Kronglete for oss som er vant til det. Føltes greit å dra. Det danske flagget kom opp igjen. Klintholm. Vi tok med oss en diger fluesverm til land, og handlet frokost. Det er vel det vi har å si om det stedet? Hadde en superhyggelig nabo - nordmann - hjelpsom som få. Rødvig var neste. Her var det fint, men flott strand og mye turister. Færre turister ble det ikke på vårt neste stopp- Tuborg Havn og København. Mathall, Tivoli, balett, lekker matbutikk, flott service, Mojito, shopping - det oppsummerer litt av vårt Københavnbesøk som varte i tre dager. Det ble en herlig tur langs Kronborg slott i Helsingør. Vin i solnedgang. Vi har ikke sett nok og kommer gjerne tilbake. Anholt hadde akkurat like mange båter, like lite plass, fulle restauranter og like mye campingpreg som sist. En snarvisitt til Læsø som var superfull før vi ankom Skagen, siste danske havn. Her ble vi litt vel lenge. Fikk besøk og feiret bursdager. Koselig by som alltid er like dejlig - vi ser for oss påsken 2017 her. Tidlig dro vi for å seile til Norge og Arendal. Og det var kos å besøk kjente som vi møtte på Kapp Verde. Risør var neste stopp - barndomsminner. Og Tønsberg fulgte opp med det samme. Der ble vi en til ombord. Cerveza ble hentet i Horten og mønstretpå som fulltidsmatros. 5,5 uke etter nattseilas til Læsø var vi tilbake i Vollen. Sommerturen var over. Alt-i alt håper vi på mer sol og varme neste sommer, og litt mindre regn. Men var alle enige om at det hadde vært en fin tur. 

 

 

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Januar 2015»
ManTirOnsTorFreLørSøn
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031