Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato mars 2017
tirsdag, 21 mars 2017 17:24

Sesongstart

Værmeldingen er med oss, ikke mot. Vinden har ikke helt forstått at vi liker medvind, ikke motvind. Men alt i alt ser det ut som om vi får en perfeskt start på sesongen 2017. Det er alltid noe man må rydde før seilet heises, og i skrivende stund har skipperen tatt tak i sin del av lugaren. Både støvsuging og vasking, dette lover bra. Det er alltid en masse vi kan hive og legge på mer fornuftige plasser, og dagen i dag går bort i akkurat dette. Det ryddes!!

( BTW Vi fant akkkurat ut at vi har en katt som spiser bøker. På tide å gjøre om på foret hennes? ) 

 

Leste akkurat om et perfekt ord, og har heved bestemt at min neste dingy skal hete akkurat dette. Thlassoplhile - en som elsker sjøen. Vakreste diagnosen som finnes. Avslutter dagens blogg med det. 

The most perfect word . Thelassophile. 

Publisert i Blogg
tirsdag, 14 mars 2017 23:49

En, to .... VÅR!

En... tooo ... vår!!!
Endelig er det mars. Dett har vi ventet lenge på. Det føles som om vinteren blir lenger og lenger for hvert år. Og i år har mars vært iskald. Men nå begynner vi endelig å se og føle litt vår. Presenningen er tatt, glavamattene er borte. Litt rydding ombord er begynt.Hvor tar vi alt fra?? Det hoper seg opp med ting i ikke brukte i fjor aller året før. Er det på tide å få det ut kanskje? Vi kaster og rydder og har fremdeles like mye i skap og benker. En vakker dag... Men den dagen er ikke helt enda. Vi kan jo muligens får bruk for..??
 
De første turene er under planlegging. Alltid like moro. Frem med kart og google. Hvor? Hva ønsker vi oss i år? Hva vil vi se? Hvor lenge vil vi seile, og vil vi ligger i havner eller uthavner? Storbyer eller små øyer? Et par dager i mars skal vi få til. Offesiell sesongstart den 24, med en liten tur på fire dager. Ser vi for oss Koster kanskje?? Nå er vi desperate etter å få vind i seilene.  E
tter å ha kikket iherdig på yr.no de siste dagene ser det ut som om trangen til å heise seil blir for stor til å kunne bli på brygga. Det er ikke meldt veldig varmt til helgen - vi snakker 17-18-19 mars.  Men noen soltimer ser det ut som om vi kan få, og da mååå vi jo bare da. Hvor?? Ingen aning. Vi seiler dit vinden fører oss. 
 
Nå skal undertegnede gjøre det hun burde gjort i hele dag, nemlig lese til D5L eksamen om noen timer. Merkerlig hvor flink man til tider er til å utsette ting som ikke er så moro. 
 
Planlegge seilturer er jo så mye morsommere. 
 
 
 
 
 
Publisert i Blogg
tirsdag, 14 mars 2017 13:45

Prosjekt MIKROPLAST I HAVET

Hei alle som følger viseiler.com

Om fire år ønsker vi å kaste loss for å se mer av verden. 
Og jeg trenger et prosjekt å jobbe med, noe jeg brenner for - eller mot. Noe jeg kan sette meg dyepre inn i. 

Og som så mange andre som bor i båt, og lever tettere på naturen, så betyr denne mer og mer. Jeg blir også mer bevisst på valg jeg tar. Forbruket. Det å ta vare på livet rundt oss, et grønnere alternativ, ikke bruke opp kloden, men å være en del av den. Og jeg ble like sjokkert som så alle dere andre da jeg så hvalen med buken full av plast. Vi kan ikke fortsette på denne måten. Bruke opp, og fylle havene rundt oss. Informasjon tror jeg er viktig. Og jeg ønsker i dag å la dette være mitt lille prosjekt underveis.

Plast i havet dreper. Vi dreper havet. 
Er det for sent? Eller kan vi gjøre noe? Vestlig problem? Globalt problem?

Jeg har muligheten til å følge dette på nærthold. Og det ønsker jeg å gjøre.

Før jeg drar trenger jeg informasjon. Lyst til å hjelpe meg?

Blogger? Linker? Foredrag? Bilder? Filmer? 

Foreninger? Alternative butikker? Alt er velkomment. 

 

Mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Mars 2017»
ManTirOnsTorFreLørSøn
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031