Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato april 2014
onsdag, 30 april 2014 17:50

Siste brikkene faller på plass.

Vi har tenkt litt på hvordan vi skal løse utfordringen med bagasje, men i dag kom det på plass. Fantastiske Hotel Poseidon sa ja til å ta vare på den for oss til Easysailing kan hente den og faktisk ha den oppbevart til vi henter den. Rett og slett utrolig. For en service, kan ikke få fullrost hverken Poseidon eller Easysailing nok. Imponert. Dette løste mye for oss. Vi har vel innsett at den første av Flying Dolphin som går ut til Poros for oss når vi ankommer blir det for vaskelig for oss å rekke. Men kikker litt på om vi kan få tatt en ferje ut i stedet. Vi har jo igrunnen god tid til den - hvis den går 18.30 som vi finner på nettet per dags dato. Hvis vi kan ta ferje er det vel ikke nødvendig med å bestille noen plass? Der skal det jo være rommelig, så den kan ta med seg mange passasjerer. Lande klokken 11, levere bagasje og så rekke båt ut til Poros klokken 14.00 blir stress!! Bedre med en Mythos eller to i Alimos? Og en lunsj kanskje?? Før vi tar turen til Pireus og finner rette ferjen ut til Saronicos. 

Reisefeberen har kommet i hus. Nå føler vi virkelig at det ikke er lenge til vi drar. I morgen er det første mai, og det er jo måneden vi skal reise - HURRA!. Ventetiden er snart over. Vi har såvidt begynt å skrive ut det vi skal ha med oss av papirer. Kontrakt, billetter, hotellreservasjoner, handlelister, kopi av pass og forsikring. Tror vi er i boks nå. Alt er booket foruten ferjen ut til Poros. Vi har ikke pakket ferdig, men det kommer på plass litt nærmere avreise. Det ble jo plutselig nødvendig å bruke sommerklær i Oslo. Gradestokken gikk over tyve grader og vi så vårt snitt til å få litt sol på ellers likbleke vinterkropper. Derfor har shorts og bikini blitt brukt. Og må enn så lenge vente litt til med å bli pakket ned. Det skal ikke bli like mange gradene fremmover så nå er det kanskje på tide å pakke alt ned og vente på at vi setter oss på flyet nedover? Redningsvester og sikkerhetsline blir det siste vi pakker ned, og det blir jo ikke før vi har hatt den siste seilturen i Oslofjorden. Trolig rett etter 17 mai. Det er jo enda noen dager til. 

Vi har hatt et par nydelig seildager på fjorden. Og det har som sagt ikke bare vært påsken som brakte flott vær. Bikinien kunne komme på helgen som var, og vi fikk faktisk litt farge. Nydelig!! At man har hatt såpass mange flotte dager på fjorden allerede i år er nesten utrolig. Og veldig kos. Nå skal det ikke være mye varme på oss de neste dagene, og vinden skal vistnok komme fra Sibir?!!? Kaldt skal det bli, men det får så være, det er jo ikke mange dagene til vi drar. Vi har på en måte noe å se frem imot så det er ikke like farlig. Vi har tenkt oss utpå i morgen 1 mai, og blir ikke noe tog på oss. Full seilhabitt og varmt ullundertøy. Men litt sol håper vi på å se. 

Vi har vært utpå og seilt alle helger vi har hatt mulighet. Litt i tvil om det blir noen tur i helgen da det ikke ser så veldig ut på værmeldingen nå. Men man kan jo håpe det ikke blir som det er meldt. 

Ikke mange dager til vi drar nå, og utrolig deilig å ha ring på plass. VI GLEDER OSS VILT!!

 

Publisert i Blogg

Påsken startet med nydelig vind, og flott vær. Vi dro utpå, og gikk for overnatting på Oscarsborg i to netter. Lørdagen ble nemlig ikke mye å skryte av. Da ble det en tur rundt festningen, innom museet og så et lite besøk på Havnekroen. Et par Paulaner og en hyggelig prat med et par som også kom seilende. De hadde kjøpt seg en ny flott båt, og vi ble bedt med på et glass. Det ene glasset ble til både to og tre, og så en nydelig midagi deres Sealemon. Vi ble sittende helt til klokken to om natten og tok så kvelden. På søndag ble det en fin tur tilbake til hjemmehavnen. Nå var sommersesongen virkelig startet. 

Tre dager hjemme med jobb og litt legebesøk før vi hadde tenkt oss ut igjen. Men nå var ikke været helt med oss. Så vi tok onsdagen hjemme med grill mat og vin. Torsdag bøttet det ned og var lite morsomt påskevær. Så kom fredagen og da var vi utpå. Vi valgte å gå for seil til Drøbak. Det var fullt i gjestehavnen på Oscarsborg. Planen vår var Drøbak, så det var igrunnen helt okay. Pasta med kjøttboller og tomatsaus til middag og en kjempehyggelig kveld. Lørdag var det egg og bacon ute i cocpit. Herlig vær!!! Vi seilte mot Holmsbu, og nøt virkelig dagen. Solte nesen og kunne lette lit på seilklærne. Varmt og fint. Vel fremme ble det en liten tur hvor vi kikket på stedet. Ikke stort, men veldig koselig. Hit kommer vi gjerne tilbake. Vi fikk til en øl i solen på et lite serveringsted, mens vi fikk fortalt litt om stedet av et par lokale. Så ble det tid for middag. Helstekt marinert, svineindrefilet med grønnsaker i en fløtesaus med chilli, hvitløk og bacon. Skipperen tok seg litt potetsalat i tillegg, og fortalte at dette var årets beste saus. Vi pratet litt med naboskipperen og hadde en flott kveld ombord. 

Søndag var utrolig!! Varmt og fint, og vi kunne sette seil etter en frokost hos Mikkel i Holmsbu. Kjempegode fiskekaker med hjemmelaget potetsalat og varmt, ferskt brød. Litt dyrt? Vi valgte å seile sakte og rolig til Oscarsborg. Brettet opp buksa og satt i t-skjorte hele veien. Helt utrolig flott. Kald øl og fin musikk. Vel fremme på Oscarsborg ble det middag ute i cocpit. Grillet ytrefilet, panert kylling og igjen samme sausen som lørdag. Vi kunne sitte lenge ute, så varmt og fint var det. Herlig!! Har sommeren endelig kommet? 

Mandag, og siste påskedag. Vi våknet opp til helt vidunderlig sol. Egg og bacon ute før vi satte kursen mot Asker. Deilig å sitte der i solen. Ikke noe vind, så vi gikk for motor. Vel fremme i Asker var det å rydde og vaske av litt. Før alt ble pakket ned og vi kjørte inn til byen. Avslapning og med god farge i ansiktet har vi fått unna litt klesvask. Byen myldret av lettkledde Osloborgere som koste seg i denne første sommerdagen. Tyve grader og knallsol. Man kan ikke klage. Nå vasker vi klær og tar oppvasken fra båten. Og ser frem til neste helg som skal bli like fin. AHH hvor det er det er deilig å kjenne sommervarmen igjen. 

 

Publisert i Blogg
tirsdag, 08 april 2014 15:29

Regn!!!

Det regner i Oslo i dag. Og det er ikke moro, ikke koselig og ikke fristende å finne på noen ting i. Så her vaskes det pledd og puter til båten. Og det krysses fingre for at vi skal få en deilig varm og solfylt helg med passe seilvind. Enn så lenge ser det bra ut. Værmeldingen er med oss, og ikke imot oss. Båten ble polert og ryddet i her om dagen, og det ble både renere og frigjort litt plass. Nå er det klart for en hel helg utpå. Vi har ved fler anledninger valgt å sove på vår egen båtplass, litt fordi det er lett å legge til og vi har tilgang til strøm og vann. Så tidlig på sesongen er vi litt avhengige av strøm for å få litt varme i båten. Men nå ser det ut som om minusgradene om natten har sluppet taket og det er rundt ti pluss på dagtid. Og det blir jo varmere og varmere. Den deilige årstiden er foran oss. Som vi gleder oss til sommer. 

Kaffe - check. Pledd - check. Sengetøy - check. Kjeler, panner og glass - check. Ullundertøy og t-skjorter - check. Håndklær - check. Badetøy ( okay litt vel  positiv tankegang?) - check. Potetgull og sjokolade - check. Mangler bare, mat, vin, øl, shampo og såpe så er vi klare for påsken. 

Vi ordnet oss selv med nye seilhansker her om dagen. Valgte to forskjellige merker. Martin gikk for Musto i år og Christina for Henry Lloyd. Begge valgte modeller uten fingre. Blir supert å ta de i bruk. Vi har til nå brukt vinterhansker ombord, for varmen har ikke helt vært tilstede. Men nå skal vi nok få bruk for de nye. 

Publisert i Blogg
lørdag, 05 april 2014 15:34

Vårvask, bryggeplass og lengtemusikk.

Det er nå under femti dager til vi drar. Nå går det fort. Vi har igrunnen tenkt mer på båten hjemme i Norge - Fun 4 Two de siste dagene. Hva gjør vi med plass? Hvor ender vi opp? Når skal vi få tatt vårvasken og poleringen? Og hva med påsken?? Etter et par runder har vi endt opp med å gå for å bli på plassen i Frognerkilen til påsken begynner. Det er lettere å gjøre småting når vi ligger der og ikke i Asker. Så blir det å flytte båt i påsken til samme plass som vi har hatt de siste årene i Asker. Lettere med parkering og litt lenger ute i fjorden. Det blir bra! 

Påsken blir til sjøs. Vi har de siste årene valgt å ta storbyturer som til Madrid og Berlin, men i år går vi altså for en påske i Oslofjorden. Sjekket litt rundt om med tanke på priser i gjestehavner og ikke minst på SPA. Og for det om det står skuldersesong på hjemmesiden, så virker det ikke som om alle opererer med det. Fikk en mail tilbake fra Son Gjestehavn med at de har en pris på 250 "spenn" for 27 fot. Og det er jo samme pris som sommersesongen ellers. Litt mye? Vi har kikket til på Holmsbu, ikke vært der før. Det er klart at vær og vind har MYE å si så tidlig på sesongen. Bilder og oppdateringer kommer helt sikkert når vi endelig får satt seil sydover. Håper det blir en solfylt, vakker påske. Så vi kan sitte med nesen mot den varme, gule kulen, spise påskeegg og få fregner. Lengter virkelig etter sommer nå. 

Under femti dager til Hellas.... det skal bare bli så magisk, deilig å endelig dra. Når man planlegger og gleder seg i nesten et år er det jamen meg godt når dagen endelig er der. Og det blir et lite eventyr. Mye nytt å se, mange opplevelser å kunne leve på både mens vi er der og etterpå. Så nå sitter man da her.... Fun 4 Two har fåt den grovste vårvasken, vi tenker og drømmer Hellas, og teller nedover. Det føles vidunderlig at det er vår. 49 more days to go, og jeg merker jeg lengter til sommerlykken!! 

Og den beste lengtemusikken er Pink Floyd.

Elsker deres hyllest til Syd Barret; Shine On You Crazy Diamond.

 

Remember when you were young, you shone like the sun.

Shine on you crazy diamond.

Now there's a look in your eyes, like black holes in the sky.

Shine on you crazy diamond.

You were caught on the crossfire of childhood and stardom,

blown on the steel breeze.

Come on you target for faraway laughter,

come on you stranger, you legend, you martyr, and shine!

You reached for the secret too soon, you cried for the moon.

Shine on you crazy diamond.

Threatened by shadows at night, and exposed in the light.

Shine on you crazy diamond.

Well you wore out your welcome with random precision,

rode on the steel breeze.

Come on you raver, you seer of visions,

come on you painter, you piper, you prisoner, and shine!

 

Nyt, gråt, smil, le, tenk, filosofer og drøm. Sett av noen herlige minutter med kanskje verdens flotteste låt. Det gjør jeg i dag... 

https://www.youtube.com/watch?v=klKCeFDnDiI

Publisert i Blogg
onsdag, 02 april 2014 20:47

Lengte ...

Nå er det nesten bare femti dager igjen til vi reiser. Det har vært mye båt på oss hjemme, vask og vårklargjøring. Og fler seilturer. Den ene dagen ble det faktisk en halvtime i seilbukse og t-skjorte. Det går rett vei. For hver dag så ser vi at det blir lysere, og for hver dag er vi enda litt nærmere Hellas. Så uten å ha så mye mer å dele en onsdag i begynnelsen april - legger vi ut et par bilder, og fortsetter nedtellingen vår. Det skal blir så deilig å endelig sette nesen nedover. 

Smeller til med tre lengtebilder. Og ser frem til å kunne si "Yamas" igjen. 

 

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«April 2014»
ManTirOnsTorFreLørSøn
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930