Norwegian English Greek

Syros

  Syros har 12 landsbyer vakkert beliggende rundt omkring på hele øya, både ved kysten og i innlandet. Utall av fine badestrender. 
   
  Det foregår vannsportsaktiviteter på flere strender. Den flotte solnedgangen er vel verdt å få med seg! 
   
  I Ermoipolis kan man besøke  Appollon Teateret, en tro kopi av La Scala i Milano, Rådhuset og det Kykladiske Museum. Skulpturer fra den kykladiske sivilisasjonen ble funnet i landsbyen Kastri nord på øya. Ermopolis kan by på et pulserende natteliv, kafeer, tavernaer, barer og dansesteder. Det går mye i gresk og italiensk mat. Syros er kjent for den lokale vinen og St.Michaelosten. Er du ute etter å shoppe er det mye å få tak i, myldrer av små klesbutikker, skobutikker og souvernir butikker. Man kan se Vamvakaris musikkmuseum, gå på jazzklubb og nyte det å være i en stor liten by i Hellas. 
  Det finnes også er Casino her. 
   
  Ano Syros - den katolske byen. Den første byen som ble grunnlagt på øya heter Ano Syros. (Ano betyr høyt beliggende) Her finner du en labyrint av små, bratte og trange gater som vesentlig består av trapper. Det er varmt, så ta med vann. Ikke mange steder å sette seg ned her. Men et nydelig lite pittoresk sted. Flott utsikt over byen! Besøk St. Georgios kirken på toppen.  Denne kirken er ca. 700 år gammel. 
   
  Alt det du finner i Ermopolis finner du ikke i lille Finikas, som derimot har en super havn. Hjelpsom havnesjef med en stor kjærlighet til joggesko. Hjelpsomhet som man ikke finner overalt. Det finnes et par butikker så man får bunkret vann, brus og øl. En baker, ellers noen tavernaer og et par barer. En fin strand, helt uten solsenger, hvor man selv kan ta seg til rette som man ønsker det. Enten i skyggen av store trær eller stekende under gresk sol. 
   

  23 Kommentarer

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «Desember 2017»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031