Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato april 2013
torsdag, 25 april 2013 02:00

Torsdag 25. April 2013

I dag har det vært mulig å kaste boblejakken i Oslo. Fantastisk deilig for å si det mildt. Og mildere har det virkelig blitt de siste dagene. Det er fullt på uteserveringene, ikke et bord og oppdrive. Og det er deilig å se at byen har trukket mer ut på gateplanet. Glade mennesker som gleder seg over sol og isende kald øl. Merker det kribler litt ekstra når man tenker på alle de deilige timene vi skal ha ute i solen når endelig kommer frem til 27 juni. Og tenk om vi var så heldige at vi kunne få noen timer ute i solen, med mulighet til å få noen fregner på nesen, før vi setter oss på flyet nedover til Hellas. Det har blitt påfyll av allergimedisner i dag, pollensessongen er også i anmarsj.  Men det skal være overlevelig også i år. Vet jo at det går rett vei, mot sol, sommer og ferie.

Publisert i Blogg
tirsdag, 16 april 2013 02:00

Tirsdag 16.April 2013

Nedtelling kan være veldig koselig, men når gradestokken hjemme ikke kryper høyere enn 6 grader så kan faktisk ventetiden bli lang. Så da blir det mye bilder og blogger og forum for å korte inn på ventetiden. Det finnes bare så utrolig mye vakre bilder av Hellas. Man vil reise inn den deilige varme, rolige verden full av sol og sjarm med det samme. Vi må vente enda 72 dager.

Det var mening å sjøsette båten hjemme den 20 april, noe som ble utsatt i åtte dager på grunn av kulde. Så mye for global oppvarming. Jeg kan umulig ha brukt nok hårspay på åttitallet! Vi får tenke at vi fikk en ekstra uke på oss til å bli ferdige. For polishen står igjen. Og det tar både tid og krefter. Kunne jo vært hyggelig om det var mulig med en helg eller tre i Oslofjorden før avreise Hellas. Når endelig våren kommer så får vi håpe den kommer for fullt. Det er kos med grill og sol og musikk på en øy i Norge også - om det er litt varme og fint vær. Men det virker litt for langt unna enn så lenge.

Publisert i Blogg
mandag, 08 april 2013 02:00

Mandag 8. April 2013

Vi kjente vel litt på at vi hadde vært på konsert lørdag, men kom oss i bilen og ut til båten både lørdag og søndag. Davi gikk gjennom skroget dukket det opp litt ekstra vi skulle få kose oss med, derfor ble det ikke gjort helt ferdig det vi begynte på. Men bunnsoff  lag en er på plass, propellen er klargjort, og all den herlige (!) poleringen står igjen til neste helg. Det går fremmover!! Det er fremdeles ikke stort over 5 grader i luften, men det kan da ikke holde seg slik for evig. Vender tommelen oppover og det er nå under to uker til damen skal sjøsettes for sommersesongen 2013. Det er allikevel ikke helt der tankene er for tiden.

De er i Hellas. 80 dager til avreise. Da skal alt være på plass, og ingen ting glemt. Vi er enda ikke helt enige med oss selv havner, og mistenker at noe vil utgå til fordel for noe annet. Patras er vel noe som kanskje ikke frister så veldig. Både på ymse fora og på nett ellers er vel ikke dette byen som er best likt av turister. Og havneavgiften er både høy og må betales for to netter, noe ikke er nødvendig for vår del som kun skal bli en natt. Vi vurderer å fortsette litt lenger sydover. Vi har god tid å tenke ut hvsa som passser best, og underveis kan vi finne alternative havner.

I boden fant vi snorkleutstyret, det var fult av saltvann og sand fra sommeren som var og er nå pent plassert, nyvasket og rent i en stor HH bag. Den fylles opp med rekordfart. Siden vi ikke har planlagt noen lengre utenlandstur før avreise Hellas kan det like godt pakkes ned. Og har desverre ikke noe tro på at solkrem med faktor 30 er noe vi trenger i Norge før slutten av juni?!?

80 dager ...  

Publisert i Blogg
torsdag, 04 april 2013 02:00

Torsdag 4.April 2013

Tiden går rett og slett for sent. For det om det i skrivende øyeblikk er over 8 måneder siden vi kom hjem fra sommerferien 2012, vår første seilferie i Hellas. We fell in love with it all. Og det er nå heldigvis under 3 måneder til vi endelig kan sette oss på flyet med avgang for deilige Hellas. Som vi ser frem til å lande i Athen i ett-tiden 27 juni. Krysse fingrene for at all bagasjen kommer frem. Og vi har innsett at vi kommer til å måtte kjøpe til ekstra bagasje. Det er mye vi skal ha med. Tenke seg til en hel måned til sjøs. Og vi er jo kun to i en 41 fots seilbåt, med hele tre lugarer og to bad. Vi har masser av plass. Og da har vi også plass til litt ekstra bagasje i form av både gule og sorte sko!! Vi skal sette fra oss bagasjen, tusle ut i solen, smøre nesen med solkrem, det er jo endelig sol. Garantert! Og så bestille en isende kald Amstel og et glass Retsina. Der skal vi sitte og roe alt helt ned og tenke på at vi har en hel måned under gresk sol. En hel måned med deilig gresk mat. Med god drikke, glade mennesker og mye nytt å se. Og der skal vi bare sitte og filosofere.... til vi får påfyll.

Nei, vi har ikke pakket enda. Joda, har begynt. Jada, jeg vet jeg er sprø på det området! Men det er kos å glede seg og kunne tenke på alle de herlige dagene og timene vi skal ha i Hellas. Og med avreise i juni er det jo ikke sikkert vi trenger så mye sommertøy hjemme? Er ikke mye som sier sommer helt enda. Ser vi ut i dag er det heldigvis ikke like mye snø i gatene i Oslo som det var for noen uker siden. Men den store varmen føler vi enda ikke. Den kommer vel bare vi smører oss med tålmodighet, og det er til tider en mangelvare når man gleder seg. Værmeldingen viser omtrnt 6 grader de neste dagene.

Litt av hvert skal vi gjennom før vi endelig har telt ned til 27 juni. Båtpuss blant annet. Noe som starter førstkommende helg med skraping og stoffing. Kaffe og boller. Og med avslutning på Rockefller for konsert. Påfølgende helg går vel bort i polering. Ikke moro på noen som helst måte. Men fint blir det!! Og lettere å holde alt rent.

Når vi endelig kan lese MAI er det en del fridager som skal brukes på  langhelger med seiling. 17 og 18 mai ombord, med en konsert i Son der vi skal nyte grillmat og Jo Nesbø kan vi et høydepunkt denne våren. Må det bare bli fint vær. Og da er det jo faktisk bare litt over en måned igjen til vi kan heise seil for vår fantastiske eventyrreise rundt Peloponnes sommeren 2013.

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«April 2013»
ManTirOnsTorFreLørSøn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930