Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato desember 2013
fredag, 13 desember 2013 15:37

Fredag den 13!!

I dag må vi gå forsiktig. Superglatt ute, og fredag den trettende. Her ligger det til rette for ulykker!! Det skal handles julegaver i dag og ellers skal vi tilbringe helgen i heimen,trolig med både god mat og godt drikke, litt julemusikk og sport på tven. En tur ut til Fun 4 Two får det bli i morgen. Siste sjekk på alt er i orden før jul. Håper både presenningen og stativ har det helt i orden og står. Det har vært en del vær i Oslo i det siste. Med andre ord en meget rolig helg uten de store utskeielsene. 
Det er Luciadagen i dag, og facebook er fylt opp av bildere av barnehagebarn som har gått i Luciatog. Vi merker ikke så mye til det her hos oss, som er ferdige med barnehagebarn. Og det er ingen her hos oss som har bakt lussekatter eller fylt håret med lys. 
Det er 11 dager igjen til jul og fem til etterlengtet juleferie. En rolig fredag den trettende enn så lenge, og håper den vil forbli rolig. I ovnen steker en stor kalkun, mørket har lagt seg over byen, snøen som kom for noen dager siden er borte, og vi meker ikke noe til stormene som de har hatt på vestlandet. Den siste planleggingen før jul skal gjøres og så er vi klare for en stille og rolig helg. 
 
Julelestjerne, får jeg deg
Sa en gang en liten pike
Ville gi et kongerike
For å kjenne deg
 
Julestjerne, gå din vei
Sa en bitter konge siden
Mørk ble du, og mørk ble tiden
Må du gjemme deg
 
Julestjerne, kom til meg
Du har voldt oss sorg og smerte
Se, nå gir jeg deg mitt hjerte
La meg tenne deg
 
Julestjerne, bli hos meg
Det er godt å la deg skinne
Du må aldri mer forsvinne
Aldri glemme meg
Publisert i Blogg
søndag, 08 desember 2013 14:06

Andre søndag i advent.

Andre søndag i advent. Fokjølelsen har kommet på besøk og hele Oslo er dekket av snø.  Hos oss surrer tven med sportssøndag. det er liksom sånn det skal være i vintermånedene det. Ski på tv når det e r snø ute. Butikkene holder søndagsåpent, men det forandrer ikke så mye på planleggingen av dagen. Juleshoppingen kan vi ta senere. Vi skal jo ikke feire så mye allikevel. Om ti dager får vi trolig litt sol på nesen, og gleder oss stort over det. 167 dager igjen til vi reiser til Hellas. Daglig fylles facebook opp av bilder fra deilige Hellasresier, morsomt å se de. Gleder oss jo ikke noe mindre da. 
 
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
 
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
 
Publisert i Blogg
lørdag, 07 desember 2013 22:34

Fyller huset med lys, og teller ned til jul.

 
7. desember har det blitt. Deilig å se det går nedover på kalenderen. Snart jul, og snart juleferie. I dag ble det innkjøpt ny seiljakke. Litt lettere enn den som brukes i Norge. Regner med det kan være deilig å ha på seg noe vindtett et par dager til sommeren, i og med vi reiser så tidlig som vi gjør. Og skulle vi finne på en nattseilas vet jeg med sikkerhet at det føles godt med både bukse og jakke.
Det er nå satt nye merker i "Bibelen" - Her er stedene vi regner med å besøke. Det er mange nye øyer og steder vi har kikket på, og blir litt klokere for hver gang vi åpner den store, kloke boken. Ellers teller vi nedover mot jul, og gleder oss  stort over at vi ikke skal stresse julen i år. Vi tenker på sol og sommer for det om det har begynt å vise blå grader på gradestokken.
 
Det var solnedgang
det var latter det var sang
det var sommerfri
det var sjø og magi
Det var deg og det var meg
det var minner som aldri vil dø
det var evighet
og en sol som farga himmelen rød
 
Det var øl
berusende ord
det var sommer det var sol
det var hjerter i brann
blikkstille vann alt på denne jord
Og det var kjærlighet
ja det var kjærlighet
og minner som aldri vil dø
en sol som farga himmelen rød - Idyll
 
Sommer'n var på hell
dette var siste kveld
vi lå på rygg jeg følte meg trygg
men frøys litt likevel
Vi lå og så på stjernene
og hørte på sangen fra ternene
vi visste begge hvor det bar
og at vi aldri skulle glemme hvordan det var
 
Publisert i Blogg
søndag, 01 desember 2013 16:19

Snart jul

1 desember og første søndag i advent. Det går faretruende fort mot jul. 175 dager til til avreise Hellas 2014. Føles litt som en evighet unna, men det går jo nedover dag for dag. Takk og pris, for vi gleder oss veldig. Har ikke tenkt så mye på selve seilruten i det siste, men det er vel på tide og begynne å saumfare både nettet og "bibelen" igjen for å finne passende havner og ankringsplasser. Vi har bestemt oss for å forsøke oss både på Kykladene og Dodekanesene. Noen av øyene vi valgte oss i 2012 skal få et nytt besøk. Og vi ser veldig frem til å komme tilbake til noe av det vi likte aller best. Kleftiko på Milos, vakre Santorini, sprudlende Ios sånn for nevne noe. Og så er det mange nye steder vi skal lese oss opp på og utforske først hjemmefra og så endelig når vi setter seil i mai-juni.

 

Planen er å legge bak seg flere nautiske mil enn hva vi har gjort tidligere. Håpet er å ha litt mindre vind enn i 2012. Vi legger kanskje lista litt høyt i og med det er mange øyer vi har lyst og ikke minst planer om å se. Etter en ukes seilas vil vi trolig være på Santorini. Og vi har lyst til å ha et par dager der. Så det vil si at det er først etter en ukes tid vi vil komme til noe nytt.  Foruten  en øy ... Folegandros som er målet å se etter Milos. 

Folegandros er en klippeøy og ligger øst for Milos. Øya er ca 32 km2, og det er tre små landsbyer på øya, Khora, Karavostassis og Arnorteria. Det er et  variert landskap, mange høye klipper og store grotter. Hovedstaden Khora er bygd på kanten av en 200 m høy klippe. Det skal være som om tiden har stått stille her. Typisk gresk med krystall klart vann og små hvite hus og smale gater. Selv om Folegandros skal være en stille og rolig øy kan det bli fullt i høysesongen. Vi ankommer første uken i juni. Vi skal bade, snorkle litt og kose oss. Og håper det ikke er storinnrykk av turister enda, i og med vi kommer så tidlig. Allerede et par dager etter at vi setter seil kommer vi til denne nye øya. Moro!!
175 dager igjen til Hellasturen. Før det er det både jul og juleferie. Og akkurat nå er det deilig å kunne telle ned til dette. 
Skipperen har fått sjakkdilla og derfor har seilplanleggingen blitt lagt litt på hylla, han får ta dette som en hint og ta frem det greske farvannet igjen så vi kan glede oss litt ekstra over det flotte vi skal se og oppleve. Gleeeeder meg!
<3
 
Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Desember 2013»
ManTirOnsTorFreLørSøn
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031