Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato januar 2014
torsdag, 30 januar 2014 19:43

Det snør, det snør tiddelibom.

Som vi lengter til sol og varme. Under fire måneder eller 114 dager til vi endelig kan puste ut etter reise og første dagen på ferie, - som blir en litt slitsom dag. Hele veien fra Oslo til Gardermoen til Athen. For så å svinge innom Alimos og til Pireus, hvor det igjen blir ferje til Poros. Lang og morsom dag. Det går heldigvis rett vei.  Men når snøen ligger tett, og det har snødd ikke bare hel dag, men snart en uke, da virker det litt langt unna.  Blir godt å kjenne vårsolen nå. Den ser vi ikke stort til før mars og det er enda halvannen måned til. 
Tett har det snødd i Oslo i mange dager. Brøytebiler som går 24-7 omtrent for å holde veiene frie for snø. Det er slutten av januar, og vi er lei allerede. Hvordan skl dette gå? Det kan bli en lang vinter for oss før vi endelig får smake vår, båtpussen starter og ikke minst Hellas venter på oss med sitt herlige klima. Vi skal ta en kikk på vinterkledde Fun 4 Two til helgen, for å sjekke ut om hun trenger mer stell under lag på lag med snø. Og så skal vi ta mål til litt nye gardiner. Skipperen på Jenny-Christina skal få hjelp med presenning til helgen. Ikke at det er bedre sent enn aldri, men stormen i julehelgen tok alt som var festet med seg og la det hele lite strategisk i vannet! Så etter en helg med vinteropplag og tanker om vår skal det nok ble deilig å krype opp i en varm sofa igjen, og drømme seg til varmen. 
 
Publisert i Blogg
mandag, 20 januar 2014 18:30

Depositum er betalt

Depositum på vår forseilsferie er betalt. Det er 124 dager til vi drar. Det går heldigvis rett vei. Utvask var inkludert, diesel kommer utenom, det samme gjør mat og drikke. Skipper Ingve regnet med at vi ville komme opp i omtrent 200 € på en uke. Så kommer det jo an på hvor mange vi er ombord som skal dele på dette. Det er plass til 8, og det er jo derfor mulig det ikke behøver å bli så mye på hver. Tabellen vi ser på hjemmesiden til Seiling i Hellas viser nå at det ikke er flere som har meldt seg på denne turen enn så lenge. Men vi regner jo ikke med at det bare blir oss to på tur i en 54 fots båt med skipper. Vi foreslo på noen venner å slenge seg på turen, men om de har lyst og mulighet vet vi ikke ennå. Spennende med nye, ukjente også. Vi håper selvsagt på at det blir så mye seiling som mulig. Og har vi noe vi skulle ha sagt med mål for turen så er det et ønske med Nafplion. Vakker by, med mye muligheter. Det kommer selvsagt an på de andre ombord og ikke minst hva skipper Ingve bestemmer. 
 
Publisert i Blogg
lørdag, 18 januar 2014 01:17

En avtale er en avtale

Ukult! Ikke tegn til sol på en ukes tid . Stor sky og minusgrader. Jeg vet et er mange om gleder seg stort over at de endelig kan gå på ski og få en del kulde. Jeg er ikke av de som gleder meg over det. Jeg vil ha sol og varme. Vi planlegger fremdeles sommerturen. Var helt klare på å ta en seiltur med skipper i 6 dager. Og hadde gjort en avtale på det. Fikk så en mail der det kom på en del kronene ekstra. Vi er vel ikke der at vi går konkurs av dette. Men har vi fått vite et vi ikke skal betale utvask og Diesel, da er det kjedelig å kontrabeskjed. Vi er litt i tenkeboksen. Er det 25€ per person i vask så koster det oss 450 kroner. Og diesel kan vel komme på en 100€ i en uke?? Og det blir slik det er nå delt på Martin og meg.... Det skal være en garanti som sier at man ikke skal betale mer enn 25% av totalbeløpet. Men nå vi spurte om dette og fikk beskjed om at det var inkludert. Vel da blir vi oppgitt når vi får beskjeden etter et par dager om at det IKKE er inkludert likevel. Og det fordyrer trolig turen med ca en tusenlapp. Nei, vi dør ikke, men en avtale er en avtale. Vi er i tenkeboksen.... 

Publisert i Blogg
søndag, 12 januar 2014 15:41

Minus 10°C i Oslo

Det er freezing ute. Skal helt ned på ti minus i dag, og vi har reservert bord for tapas klokken 5, så ut må vi. Vi har vært heldige og hatt en varm vinter frem til nå, så det kan bli en rimelig kjølig opplevelse. Blir bare og kle seg godt det!! Gradestokken i Athen derimot viser rundt 15 grader i dag. Jeg merker jeg misunner dem! Vinter er ikke noe for meg, det er sikkert. Joda det er pent når snøen ligger på fjellet og man kan stå på ski i solskinnet. Men merker at jeg fint kan stå over også, mot at jeg får varme hele året. Det er dessverre ikke tilfelle, og vi må bare innse at det er et par kalde måneder igjen for oss. I mai skal vi jo få masse solskinn, varme og greie badetemperaturer, så det er jo ikke synd på oss. 

Publisert i Blogg
lørdag, 11 januar 2014 18:21

Skal vi ta en ekstra seiluke med skipper?

Vi har vært på reiselivsmessen. Det var ikke så veldig mye som var det aller mest interessante for oss, men det ble litt kikking på noen Hellasdestinasjoner. Et kjempekoselig par som kom fra Ios, han var faktisk lege på øya. Her ble det en lang og fin Hellasprat. Vi hadde vel sett oss ut svenskekysten og Hellas som var det som var mest spennende for å oss å se nærmere på. Og spennende ble det!!

Ser nå ut som om vi kan glede oss over en ny tur. WOW! Vi er litt gærne... Meningen har jo hele tiden vært at vi skal bo på hotell i Glyfada før vi seiler ut med vår vakre Andros. Men så, etter en lang prat på messen i dag har vi tenkt på et alternativ. Skal vi ta en seiltur??? I stedet for å bo på hotell? Vi liker jo å seile mye bedre enn noe annet.... Blir ikke så mye dyrere. Det var et fristende messetilbud vi kom over. Ombord på Summer Star kan vi få en uke til 2900,- per person, og det er inkludert skipper, diesel og havneavgifter. Denne turen går fra Alimos den 24. mai, og da er vi i Oslo, men kommer nedover den 25. Valget vårt blir derfor å ta det flyet vi har booket til Athen. Reise innom Glyfada med bagasje, for så å ta en hurtigbåt ut til enten Poros, Hydra eller Ermioni for å komme komme ombord der.  Vi har med oss såpass med bagasje i og med vi skal være borte i en måned, og det er derfor litt lite med en bag hver. Så  vi kom til en løsning  hvor vi kan la bagasjen vår stå en uke, og reiser lett ut til Summer Star. En uke med ukjente mennesker i 6 dager. Kan bli kjempekos!! Håper det blir god stemning, god vind og passe badetemperatur. 

Publisert i Blogg
fredag, 10 januar 2014 21:12

Reiselivshelg

Denne helgen skal vi bruke på ferie og reise, med en tur på reiselivsmessen. Det er en del firmaer som har med Hellas og gjøre som har stand så det kan bli moro. Vi får nok en ekstra "boost" og det skal blir kjempegøy å plukke opp en del tips og ideer. 
På hjemlige trakter har vi begynt på jakten etter båtplass. I et par år har Asker vær hjemmehavn, men vi har nå et ønske om en plass i Oslo for å kunne dra ut noen ettermiddager etter jobb. Enn så lenge har vi ikke noen plass på hånden, men vi har ikke gitt opp håpet, det er jo begynnelsen av januar enda. Det er Skøyen som er ønskebeliggenheten, men vi er åpne for andre muligheter også. Grunnen til at vi kunne tenke oss noe nærmere enn Asker er reiseveien, som er lang på fredags ettermiddag. Fun 4 Two ligger i boblehavn i Skøyen båtforening i dag, og skal få ligge der til vi finner den permanente sommerplassen. Det blir derfor båtpuss på vannet. Litt vask og polering når snøen går. Og så er det et par ting invendig som skal fikses på. En lampe som skal byttes ut. Litt ledninger som skal festes, nytt teppe, et par nye puter, et nytt bilde og ikke minst olje utebord. Det er lettere å få gjort noe når båten ligger i en havn ikke så langt hjemmefra. Men vi har ikke tenkt til å begynne med dette enda. Det skal få bli både februar og mars først. Det blir Hellas-fokus denne helgen. Blir spennende å se om vi får noen nye ideer på reiselivsmessen. Godt blir det å tenke Hellas en hel dag blir det i allefall. Vi gleder oss veldig og teller ned 134 dager igjen. 
Publisert i Blogg
mandag, 06 januar 2014 15:22

Det snør

Det snør i Oslo. Tunge, våte filler! Når jeg kikker på værmeldingen i Athen viser den noe helt annet, og jeg må ærlig innrømme at jeg tenker at jeg burde vært et helt annet sted enn her i snødrivet. Men vi må vente i enda 139 dager, eller 4,5 måned før vi får smake på gresk mat, drikke gresk vin og nyte gresk sol. Og alt er så og si klart for avreise. Mangler litt betaling... men utenom det er vi klare. Har ikke helt pakket ferdig heller, men har begynt - enda så sprøtt det høres ut. Da sommertøyet ble lagt bort fikk det like godt plass rett i "hellasbager". Vi kan vel ikke regne med for mange sommerdager i Oslo før vi reiser 25 mai? I dag ser det ut som om det er lenge til både vår og sommer.
 
Blir ingen Færder på oss i år heller. DUMT! Så vi har filosofert litt over om Hollenderseilasen kunne vært noe? Det er jo på andre siden av sommeren og da er vi hjemme. Etter hele 6 uker med seiling har vi fått øvet oss litt og jobbet inn rutiner sammen, så kanskje vi kan hevde oss? Og få til en grei plassering? Det viktigste er jo selvsagt om vi kommer til å ha det moro. Og det tror jeg vi vil ha. Vi er i tenkeboksen enn så lenge!
 
For det om været i Oslo ser nitrist ut i dag kan vi håpe på noen gode sommerdager. Og vi hr derfor lurt på om vi skal forsøke oss på litt seiling i Norge og Sverige til sommeren. Vi er hjemme fra vårt Hellaseventyr 2014 i slutten av juni, og håper derfor på at det er mye igjen av sol og sommer. Like flaks som man hadde i fjor i Norge kan vi vel ikke regne med? Men med en to ukers tur må vi da få noe godt vær? Vi satser på det, og planlegger derfor en tur fra Oslo og sydover på Øsfoldsiden, ned mot Sverige og Lysekil. Har vi god vind og godt vær er faktisk Danmark målet med vakre Skagen. Valget på om vi vil velge og krysse over til nytt land vil kommer først når vi ser vær og vind. Men utenkelig er det ikke. Om det blir siste uken av juli eller første uken av august kommer vi tilbake til. Men tur blir det. Grilling, lange sommerkvelder, forhåpentligvis litt sol, bad i 18 graders vann, kryss og lens og svensk øl med Fun 4 Two. Vi trenger jo litt øvelse i 27 fots båt hvis vi skal hevde oss i Hollenderen. 
Men dette er lenge til... før det blir det Eventyrseilas i Hellas i mai-juni. Og vi har i dag fått vite navnet på båten vi skal seile ; S/Y Andros - etter den greske øya Andros, den nordligste av øyene i Kykladene. Herlig! Vi gleder oss veldig til å ta damen i nærmere øyesyn. 
 
Christina
Publisert i Blogg
onsdag, 01 januar 2014 16:32

Godt Nytt År 2014

Godt Nytt År!!!!
Julen er over og vi kan si 2014. 144 dager igjen til vi reiser til Hellas for årets eventyr. I august har vi også fablet litt om en to ukers tur fra Oslo til Lysekil og videre til Skagen. Om vi får det til gjenstår å se. Litt mindre plass enn hva vi vil ha i Hellas, men sjarmerende tur, det kan det bli. Koselig å få seilt litt i hjemmelige trakter også. Med innslag av grilling, lyse kvelder og  bading i litt kjøligere vann. Håper på lite regn og god seilvind. Og spennende skal det bli, med overfarten til Skagen. Vi får følge med på værmeldingen når vi kommer så langt. Litt mer klær enn hva vi vil ha i Hellas, men da  har vi jo allerede fått en stor dose med sol og godt vær under deilig gresk himmel. 
 
Det skjer ellers ikke så mye her før sommerturen til Hellas 2014. Nå er det denne turen vi har fokus på og gleder oss til. Pakker likegodt ned sommertøyet, da vi trolig ikke kan bruke det før vi reiser til Hellas. Det skal bli deilig å finne det frem i Athen i mai. 
Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Januar 2014»
ManTirOnsTorFreLørSøn
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031