Norwegian English Greek

Milos

  Milos er den vestligste øya i Kykladene og ligger som en lykkebringende hestesko i det krystallklare vannet. Hit reiser grekerne selv på ferie, og det er lett å forstå hvorfor. Strendene er noen av de fineste i Hellas og maten i seg selv er verdt reisen hit. 
   

  Hvite strender og dramatiske naturfenomen

   


  Milos er den 5. største øya i Kykladene. Det er en vulkansk øy med særegne steinformasjoner, varme kilder og hvite landsbyer på toppen av flerfargede klipper. Den har fra oldtiden vært kjent for gruvevirksomhet og fra første århundre e.kr sine kristne katakomber. I middelalderen var øya preget av pirater og ble styrt av Crispi-dynastiet inntil tyrkerne tok over i 1580.

  Mineraler var den viktigste kilden til øyas velstand, men etterhvert har også turismen vært voksende. Plaka er hovedbyen på Milos og ligger 4 km opp fra havnebyen Adamas. Det har en nydelig blanding av kirker og hvite terningsformede hus på en klippetopp. De viktigste severdighetene i Plaka er folkemuseumet og et arkelogisk museum. Du vil også finne ruiner av kastro som venetianerne bygde.

  Kirken Mesa Panagia som ble bombet under andre verdenskrig og ble bygget opp igjen og fikk navnet Panagia Skhiniotissa som betyr: Vår frue av buskene, fordi et ikon av Jomfru Maria dukket opp i en busk der den gamle kirken hadde vært, like nedenfor ligger kirken Panagia Thalassitra som betyr: Vår frue av havet, og ble bygget i 1728, et romersk amfiteater som stadig brukes til forestillinger og byens østport som er fra 450 f.Kr er også bevart.

  Adamas og Pollonia er de to stedene hvor du vil finne de fleste turistene. Adamas har noen utesteder, men Milos er ikke en feste- øy, men har en rik historie.  På mange steder kan landskapet minne om et månelandskap, mens du på andre steder blir møtt av glatte klippeformasjoner og herlige sandstrender og lyseblå laguner.

  Den spesielle naturen på Milos gjør øya til et perfekt sted for oppdagelsesferd. Lei en moped eller bil og begi seg ut på eventyr. Oppdag øde strender der du kan være helt for deg selv og ta en snorkletur i det krystallklare vannet. Men den kanskje aller beste måten å oppleve Milos på, er fra sjøsiden. Unike badebukter og spennende grotter der snorklemulighetene er helt fantastiske!

  Reis til Kleftiko!! Hit kommer du kun med båt, og det synet som venter når man seiler inn rundt klippene er direkte "breathtaking". Legg inn badestopp og lunsj og nyyyt dagen. Vannet er virkelig krystallklart, og med lettbåt kan man kjøre gjennom klippene. Du er ikke alene, men det gjør ingen verdens ting. det er absolutt verdt stoppet. Tommelen opp !!!! En dag og sted man husker!!

   

  Mer i denne kategorien « Santorini Serifos »

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «Oktober 2017»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
        1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031