Norwegian English Greek

Kythnos

   

  Øya ligger vest i Kykladene mellom Kea og Serifos, om lag 100 km fra Pireus.

  Kythnos har et areal på 99 km² og en kystlinje på om lag 100 km. Øya har mer enn 70 strender, og flere av dem er ikke mulige å nå via vei.

  To større landsbyer, Kythnos by (om lag 675 innbyggere), som lokalt kalles Khora, og Driopis eller Driopida (om lag 525 innbyggere), også kalt Khorio. Begge landsbyene er kjent for de vindfulle og ofte trinnvise gatene som er for smale for kjøretøy. Landsbyene er billedskjønne, men med forskjellig arkitektonisk stil.

  Messaria har bygninger med flate tak som er typisk for Kykladene, og Driopida har bygninger med skråtak. Messaria er også kjent for den store gresk-ortdokse kirken.

  Merikhas er havnen på Kythnos og har et folketall som varierer kraftig gjennom året. På 1970-tallet var det nesten ingen innbyggere her året rundt, men dette har økt kraftig de siste årene.

  Etter en samtale på stranden med en liten familie på utflukt, fortalte de at grunnent til at akkurat de valgte å flytte til Merikas fra Athen var for å slippe litt av kaoset som storbyen fører med. Mye biler og et stress som var fraværende på den lille øya. Kolona på Kythnos er et skue i selg selv. En enslig taverna på en vakker strand men mulighet til å seile inn fra begge kanter. Det ligger en del seilbåter her på svai, og man tar lettbåten inn på stranden for en lunsj og et par timer med sol og bad. Ingen parasoller eller solsenger, bare deilig gresk natur på et sted som er verdt å seile innom. Er det ”røft” utpå med Meltemi fra Nord, så kan Kolona vise frem en innbydende perle hvor slitne fruer og lekne barn kan nyte en strand-dag før ferden går ut i på ”bøljan blå” igjen. 

  Mer i denne kategorien « Serifos Lavrion »

  1 Kommentar

  • Kommentar-lenke FrankweW fredag, 08 september 2017 00:24 Skrevet av FrankweW

   residential drug rehab centers
   rehab addict
   alcohol and drug rehab programs
   alcohol rehab centers
   people with meth

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «Oktober 2017»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
        1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031