Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato september 2014
mandag, 15 september 2014 16:49

Poros - Alimos

Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:49

Serifos - Poros

Poros. Det er noe helt spesielt med Poros, noe med fargene, lyset, stemningen og menneskene, som gjør at man ikke kan unngå å falle for øya. Den frodige vegetasjonen og de neoklassiske bygningene i lyse pastellfarger gjør nok sitt til at Poros omtales som en av de vakreste øyene i det sørlige Hellas. Og øya er perfekt for seilere. Godt med havneplass og greit å få tak i både vann, diesel og strøm.

Poros er en av fire øyer i den Saroniske øygruppen, og består egentlig av to øyer, Spheria og Kalàvria, som bare er atskilt av en smal kanal. Her går det små ferjer, og det koster 1 € hver vei. I følge sagnet ble Kalàvria - navnet betyr ”mild bris” – gitt til guden Apollon, som i sin tur ga den videre til Poseidon i bytte mot Delphi. På toppen av Poros finner vi den dag i dag ruinene av øyas tempel tilegnet Poseidon, der det fortsatt foregår utgravinger. På lille Spheria ligger Poros by med båthavnen, musikklubber, barer og butikker.

Poros er en liten øy, bare cirka 30 kvadratmeter, men har utrolig mye å by på. Her kan man finne noe for enhver smak, og det er nok derfor man møter så mange forskjellige mennesker her – alt fra nyforelskede unge par og vennegjenger til barnefamilier og pensjonister. I høysesongen er det et yrende folkeliv på den lille øya. Og det er virkelig mange som kommer seilende til øya. Det er et naturlig valg som stopp nummer en etter at man seiler ut fra Athen. 

Det er for tiden ingen norske charterselskap som tilbyr turer til Poros, men det er enkelt å komme seg hit på egenhånd. De fleste europeiske flyselskapene har også flyruter fra Oslo til Athen. Fra flyplassen i Athen går ekspressbussen X96 til Pireus hvert tyvende minutt, og koster fem euro. Det går flere båtavganger daglig fra Pireus til Poros, litt avhengig av sesong. Man kan velge å reise med Flying Dolphin (hydrofoil, tar cirka 45 min) , Flying Cat (katamaran, tar cirka 1 time 15 minutter) eller ferge (cirka 2 timer 30 minutter). Sjekk ut hjemmesidene til Hellenic Seaways for rutetider, priser og eventuelt forhåndsbestille billetter.

Dette ble vårt besøk 7 på denne lille sjarmerende øya.

 
Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:49

Sifnos - Serifos

Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:49

Antiparos - Sifnos

Sifnos er blitt en av de mest populære ferieøyene blant de vestlige Kyklader, spesielt for velstående familier fra Athen. I juli og august er trafikken stor, og det kan være vanskelig å finne overnatting. Men øya er vakker, har fine strender og er verdt et besøk. Og dette var trolig den øya som vi, uten å ha satt oss så mye inn i hva vi ville se og hvordan den var - og totalt falt for. Dette er en PERLE!! Vi valgte også på Sifnos å leie scooter. Og det var det vel verdt. Vi fikk sett masse. Vathi viste seg å være et nydelig lite sted, men en vakker strand og tavernaer direkte i strandkanten. Her ble en lunsj på oss, men vi kunne nyte sol og utsikt utover det blå. En særdeles vakker øy med mye å se. 
 
Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:49

Paros - Antiparos

Antiparos er lillebroren til Paros, og var tidligere forbundet med Paros med en gangbro. Antiparos by har en avslappet og stilig atmosfære. Øya har fine strender, men hovedattraksjonen er den store Antiparos hule med en stor mengde stalaktitter og stalagmitter 
 
Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:48

Naxos - Paros

Paros er den nest største av de sentrale øyene i Kykladene. Øya er et knutepunkt for fergetrafikken. Paros er en enkel øy å utforske med et godt nett av bussruter. Parikia er hovedbyen, og preget av trafikken. Mange velger heller til den lille fiskebyen Naoussa i nord. Nydelig atmosfære i den gamle bydelen ved fiskehavnen. 
Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:48

Amorgos - Naxos

Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:48

Patmos - Amorgos

En nydelig seildag. Alt så fantastisk ut og vi koste oss .... 

Vi klappet til kai, fant en flott plass på brygga ved siden av en svensk båt. De ombord skulle vi stifte nærmere bekjentskap med. Igrunnen fler på brygga også. 

Etter å ha lagt til kai var det på tide å handle litt vin - følte coskipperen. Langgangen var ikke ute, og den skulle vi vist ikke trenge for vi lå så nærme brygga. Ikke sååå nærme... For et hopp ble for kort og det gikk rett i bryggekanten med panna først. Kjente fort at noe var rimelig feil, bena dinglet på utsiden av brygga og en smerte i panna som var nesten uvirkelig. Så var det blod overralt. Et digert kutt gjennom øyenbrynet og panna, oppskrapet lår og kne - og nese. Og en vond arm. Folk stimlet til og det ble etterhvert gresk førstehjelp,  en svenske som kom med vann og engelske som lurte på hvordan det gikk. Fortumlet og med plastret panne var coskipper ombord, shaky før det etterhvert ble oppkast. Så bar det i vei med taxi til legen som fikk noe av kulen - den største noensinne - ned. Ingen sying, men stripsing, og i ettertid er man vel glad for det. Ikke så mye arr. Armen var også vond, men det fantes ikke noe røntgen apparat på Amorgos, så det fikk man ikke gjort noe med. Vi avtale å heller besøke en lege på Naxos dagen etter. Nå ble ikke det gjort, og resultatet viste seg å være at coskipper seilte med brúkket håndledd i ti dager. Gipsen kom først på etter noen dager hjemme i Norge. Seilingen gikk igrunnen fint den, verre med å kaste tau i land og legge til igrunn. Men alt går!! 

Etter legebesøk og litt ro - hvor det ble klart sagt i fra at med den hjernerystelsen så skulle det ikke bli mer enn et par timer søvn sammenhengende ble det litt mat på brygga. Vel og merke på skipperen. Den andre delen av selskapet holdt seg langt unna mat! Den herlige damen som hadde plastret panna kom med rose fra hagen sin, så koselig som bare det. Vi fikk faktisk såvidt sett choraen også. En taksitur for å få hentet ut medisiner. Og det er mye rart man propper i seg på ferie gitt. Da man klarte å lese seg opp litt på hva - ble det brått stopp. Ikke noen heldig kombinasjon for en bløder. Men fire dager med piller ble det, og de gjorde sikkert nytten sin. 

Etter en natt alene i forpiggen, så man seg i speilet - fikk et lettere sjokk før det ble frokost på brygga. Kaffe, juice og croisonter. Helt herlig!!!! Og så var det greit å heise anker og dra videre mot Naxos. Nesten umulig å se noen ting, for hevelsen på øyet var enorm. Solbriller og ro var greit og det var nok en litt stille coskipper som tok fatt på neste etappe. Med hjernerystelse, ikke mulighet for å bade og med brukket arm....

Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:47

Leros - Patmos

Patmos er en øy som sto høyt på ønskelisten. Det er den nordligste av øyene i Dodekanesene. En vakker og spesiell øy. 
Skala er hovedstaden, den største byen på øya og der du ankommer Patmos hvis du kommer med ferje. Her holder de fleste turister til. Det ligger mange fiskebåter og utfluktsbåter langs havnen. Innbyggerne bor for det meste i hovedstaden og havnebyene Skala, Chora og Kampus. 
Patmos er en av Hellas helligste øyer og er et offisielt pilgrimsted for katolikker. Øya blir kalt Egeerhavets Jerusalem fordi apostelen Johannes fikk en åpenbaring i år 95 e.Kr. hvor han høret guds røst gjennom sprekkene i en grotte. Det ble ingen åpnebaring på oss, men morsomt var det å besøke stedet. Vi valgte å leie scooter, og var bergtatt av skjønnheten på denne øye. Blomstrende og grønn. Og det ble derfor en liggedag ekstra på oss her. For vi følte vi måtte se mer enn hva vi rakk på en ettermiddag. Ti euro for et døgn er det virkelig verdt. Og man får sett mye. Selve grotten var også stengt da vi kjørte opp til den utpå ettermiddagen da vi kom frem. Og den måtte vi jo se. Så tidlig opp - var der i åtte tiden dagen etter. Og det var da ikke rukket å komme busslast med turister enda, så vi kunne gå inn og kikke helt for oss selv. 
 
Du kan ta ferje, hydrofoil eller katamaran fra Pireus, Rodos eller reise med fly til Kos, Samos eller Leros og videre ta båt til Patmos. Havnen på øya er liten, men det er meget dypt vann så det er ikke noe problem å legge til kai.
 
Publisert i Etapper2014
mandag, 15 september 2014 16:47

Kalymnos - Leros

Leros er ei rolige øy. På østsiden ligger Alinda, der du finner øyas mest populære, langgrunne strand. Vannet er krystallklart og ved stranden ligger tavernaer, kaféer og en og annen bar. Det finnes også butikker og minimarkeder i byen. Den gjestfrie lokalbefolkningen tar imot deg med åpne armer og får deg til å føle deg som hjemme. Som lokalbefolkningen sier: Har du en gang lært Leros å kjenne, vil du aldri glemme den. Leros ligger fint til i Egeerhavet, rett utenfor den tyrkiske kysten. Øya er relativt urørt, men turismen har så smått fått innpass. Det finnes i dag charterselskap fra Norge som har reiser hit. Turismen har aldri vært noen stor inntektskilde for øya, noe som gjør Leros til et urørt ferieparadis, slik noen av de litt større øyene var for rundt 30 år siden. På Leros venter det ekte Hellas. Vi gledet oss veldig til å besøke øya. 
 
Publisert i Etapper2014
Side 1 av 2

Følg oss underveis

«September 2014»
ManTirOnsTorFreLørSøn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930