Norwegian English Greek
torsdag, 27 april 2017 12:26

Årets minst morsomme eventyr. 

Alaya skal på land. Det er like lite moro hvert år, og vi følger spent med på værmeldingen. Har vært heldige med opphold og sol de siste to årene, og hadde håpet på det samme i år. Ser ikke ut til at vi er helt like heldige i år. Det har jo vært nattefrost mange dager i april og ser ut til å bli kaldt også når vi ligger på land. Blir bare å finne frem ullsokkene det. 

Det meste er nå handlet inn. Dyrt og lite moro... men etter noen dager har man god samvittighet. Da skal zink være byttet ut, skroget stoffet og poleringen være ferdig. Vi tar det vi rekker. Og i år blir det mange dager. Opp på fredag, og ut på tirsdag. En ekstra dag siden 1 mai ble med i en litt lengre helg. Det er ikke moro, og heller ikke praktisk å bo fire meter opp fra bakken, uten direkte tilgang til vann og utløp av septik. Vi gjør det beste utav det, klatrer på stigen og griller pølser under arbeidet. Tirsdag klokken ti er det ut igjen, og det blir slettes ikke dumt. Da ser det ut som om vi er riktig så heldige med været, og kan nyte seilingen fra Leangbukten til Dronningen i god temperatur og sol. Blank og fin, ren og ship shape båt. Det blir bra. 

 

tirsdag, 18 april 2017 13:58

Påsken 2017

Vi heiste seil og dro direkte fra Oslo til Skagen. det startet så vakkert med denne oppdateringen på Facebook : 

Stemningsrapport: verdens vondeste kaffe, nydelig slør, 6,5 knop, færder i solnedgang og ca 13-14 timer igjen. Passeres akkurat av DFDS. Helt greit... påsken har startet.

Så kom vinden og bølgene, og kulden. Og i ti tiden var det på tide med dagens andre måltid. Det var ferdiglavet lapskaus - som undertegnede føler hun aldri skal spise igjen. Magen var ikke klar for bølger, bysse, varme, kulde og på skeiva. Neida, det ble en hrisontatul tur, og like slit som for alle. 

Skipperen sto alene til rors gjennom natta, skipperinnen hang over grønne poser. Og det gav seg ikke for det om magen var dønn to. Seillivets gleder.... 

Lørdag morgen var oppdateringen på FB slik: 

Fremme!! Aldri vært sååå sjøsjuk som var jeg var i natt. Spydd 8 ganger før kl 11. Og da hadde ikke natten begynt enda. ( takk Oslo renovasjon for de fantastiske, grønne matavfallsposene) 

Var himmelsk å få på plass fortøyningene. Her er motet på topp og solen skinner. 

Og det var himmels. Solen sto høyt og vi kunne ta en velfortjent kald drikke i cockpit. Ferdig fortøyd til klokken 9. dette så ut til å bli en knalldag, og det ble det. 

Ny stemningsrapport fra FB: 
Skipperen tar seg en blund. Hadde jo mannskap med sjøsjuke i natt, så det er velfortjent. Hun var nemlig udugelig!! 
Lunsjet litt, og vært innom pub der de har klippekort på øl. 180,- for 10. 
I morgen blir alle varene mine levert på bryggen. Øl, vin, champagne, oster, frukt, høye danske smørbrød, konfekt, kaker, bær, kjøtt og blåskjell. Det kom på nesten 6500,-. Han rundet NED til 6000,- og leverer på søndag. Jeg er stum!!! 

Vi ble ikke så gamle på lørdag, det tar på å seile over Skagarak.

Stemningsrapport fra Skagen.
Våknet til blåst. Men til havn gjør jo ikke det noe. Laderen vår sa takk og farvel i går. Og i dag ble det kjøpt inn inntil-videre-løsning. Har tro og håp om at det kun er en sikring.

En himmelsk god lunsj ombord. Varene fra Meny kom, og klager ikke. Det var påskeegget sitt det .

 

Stemningsrapporten fra Skagen:

Dårlig med nattesøvn på denne frua i natt. Våknet av at skipperen dro tømmer. Gav opp å sove, 
(har jeg noen norsklærervenner som kan si meg om det er og eller å der?? Vet det er infinitiv, men det binder jo sammen??) 
fant et glass juice og plasserte legemet i salongen. DA STARTET DET. Fytti for et vær. Øs, pøs og en lysshow med tilhørede brak rett ved. Båten ristet. Føles liksom ikke så kult med høyeste masta da. 
Tor holdt på en stund, og dermed kom vinden. Ligger trygt og godt, men både merker og hører det. Blåser fra brygga. Da slipper vi fenderknirk, så aller verst er det ikke. Godt vi har planer i land, i form av omvisning og ølsmaking på Skagen bryghus. Blå himmel er det, så med vindjakke blir det fint ute. 
Først frokost!! Egg og bacon. 
Ser frem til en ny dag i Skagen.

 

Stemningsrapport fra Skagen.

Sol og knallblå himmel. Litt blåst, men i le er det himmelsk rett og slett. Dagen skal brukes på kunst, men før det trenger vi litt god mat, og valget falt på Pakhuset. Lusjer litt i solen. Og det er good påskestemning. 
Vi skal leie sykler, og ta oss en tur ut på Grenen. Elsykler hadde jo vært moro i vinden?? 
Gårsdagen forsvant med latter og vedding om hvem som seiler raskest fra Skagen til Smøgen. Vi har troa på oss selv. Seiler nok over i kuling i morgen. Medvind, så håper magen er med meg og ikke imot. 
Siste dag i Skagen. Det hadde vært nydelig med et par til. Men sikkert lurt å krysse over til Sverige. Meldt godt med vind her i noen dager. 
I dag - skal vi bare nyte.

 

Stemningsrapport fra Smøgen. 
Gått oss en tur på brygga. Kikket i et par butikker. ( ble ikke blakk av det) Lurte på litt lunsj. Det gikk ikke så fint, ( Smøgen er ikke klar for sesong enda) ble å lage mat ombord. Skagenreker, sjøtunge fra Skagen, nypoteter mm. Blir nok godt det altså. Og må jo smake på hvitvinen vi har meg fra... jepp Skagen. ( crispy sak fra NZ) Jeg savner Skagen jeg. Ser frem til Skagenrace og ikke minst sommerferien. Da blir det trolig ikke noe Skagenbesøk, men Læsø, Sønderborg og København, andre steder jeg eeelsker i Danmark. 

 

Vi forlater Fjellbacka. Kanskje vi sees i sommer? Koselig sted. 
Hvor ferden går?? Vi ser for oss mitt litt hjemlige distrikt og tar turen over dammen til Verdens Ende. Ville vært kos med Tønsberg i morgen 

 

Stemningsrapport fra The End of the World ( som fb foreslo at jeg var på) 
Vi kostet over fra Fjellbacka i flott seilvind og lå på en fin slør hele veien over. Var oppe i godt over 8 knop. Men fyyy så kaldt. Et lite solglimt da vi nærmet oss Færder fyr, ellers grått. På brygga ble vi tatt godt imot, og det var en perfekt spot for Alaya longside. Dusjen som fulgte var virkelig noe å skrive hjem om. De små gleder ❤️
Vi funderte på å ta middagen ute, men lager i stedet indiske kjøttboller i masala saus. Hot passer bra i dag etter en dag til sjøs. Lammet burde selvsagt vært selvskrevent i dag, men skipperen fikk sin dose på New Zeeland, så det blir et eksotisk alternativ. 
Vi ser heller om vi spiser ute i morgen. 
Nrk er fremdeles ikke med oss, men vi kan streame litt news vi, før selve aftenen skal senke seg over brygga. 
Mye barndomsminner fra dette utrolig vakre stedet. Må nesten se om jeg kan finne litt hvitveis i morgen. 

 

Så var man tilbake i Oslo og påsken er over. Akkurat nå er det bare deilig å få igjen varmen og fortære en pizza. 
Første del av påsken var nydelig med sol og varme. Så ble det etterhvert litt vel kjølig for min del. Vi har i det minste ikke sett snø. 
Vi har seilt vår egen sjø, noe som passer meg ypperlig. 300-350 nautiske mil. Og nå gleder jeg meg til å seile ned til Danmark i sommer. Trives virkelig godt der. God mat og drikke og hyggelige mennesker.

Et lite døgn igjen i vinterhavnen. Så flytter vi på oss. Greit det også. Litt mer styr med buss, men litt mer landlig. Alt til sin tid.

 

Akkurat nå er det bare himmelsk å være inne uten gjøre noen ting. Nyte varmen og de aller siste timene av påsken 2017

tirsdag, 21 mars 2017 17:24

Værmeldingen er med oss, ikke mot. Vinden har ikke helt forstått at vi liker medvind, ikke motvind. Men alt i alt ser det ut som om vi får en perfeskt start på sesongen 2017. Det er alltid noe man må rydde før seilet heises, og i skrivende stund har skipperen tatt tak i sin del av lugaren. Både støvsuging og vasking, dette lover bra. Det er alltid en masse vi kan hive og legge på mer fornuftige plasser, og dagen i dag går bort i akkurat dette. Det ryddes!!

( BTW Vi fant akkkurat ut at vi har en katt som spiser bøker. På tide å gjøre om på foret hennes? ) 

 

Leste akkurat om et perfekt ord, og har heved bestemt at min neste dingy skal hete akkurat dette. Thlassoplhile - en som elsker sjøen. Vakreste diagnosen som finnes. Avslutter dagens blogg med det. 

The most perfect word . Thelassophile. 

tirsdag, 14 mars 2017 23:49

En... tooo ... vår!!!
Endelig er det mars. Dett har vi ventet lenge på. Det føles som om vinteren blir lenger og lenger for hvert år. Og i år har mars vært iskald. Men nå begynner vi endelig å se og føle litt vår. Presenningen er tatt, glavamattene er borte. Litt rydding ombord er begynt.Hvor tar vi alt fra?? Det hoper seg opp med ting i ikke brukte i fjor aller året før. Er det på tide å få det ut kanskje? Vi kaster og rydder og har fremdeles like mye i skap og benker. En vakker dag... Men den dagen er ikke helt enda. Vi kan jo muligens får bruk for..??
 
De første turene er under planlegging. Alltid like moro. Frem med kart og google. Hvor? Hva ønsker vi oss i år? Hva vil vi se? Hvor lenge vil vi seile, og vil vi ligger i havner eller uthavner? Storbyer eller små øyer? Et par dager i mars skal vi få til. Offesiell sesongstart den 24, med en liten tur på fire dager. Ser vi for oss Koster kanskje?? Nå er vi desperate etter å få vind i seilene.  E
tter å ha kikket iherdig på yr.no de siste dagene ser det ut som om trangen til å heise seil blir for stor til å kunne bli på brygga. Det er ikke meldt veldig varmt til helgen - vi snakker 17-18-19 mars.  Men noen soltimer ser det ut som om vi kan få, og da mååå vi jo bare da. Hvor?? Ingen aning. Vi seiler dit vinden fører oss. 
 
Nå skal undertegnede gjøre det hun burde gjort i hele dag, nemlig lese til D5L eksamen om noen timer. Merkerlig hvor flink man til tider er til å utsette ting som ikke er så moro. 
 
Planlegge seilturer er jo så mye morsommere. 
 
 
 
 
 
tirsdag, 14 mars 2017 13:45

Hei alle som følger viseiler.com

Om fire år ønsker vi å kaste loss for å se mer av verden. 
Og jeg trenger et prosjekt å jobbe med, noe jeg brenner for - eller mot. Noe jeg kan sette meg dyepre inn i. 

Og som så mange andre som bor i båt, og lever tettere på naturen, så betyr denne mer og mer. Jeg blir også mer bevisst på valg jeg tar. Forbruket. Det å ta vare på livet rundt oss, et grønnere alternativ, ikke bruke opp kloden, men å være en del av den. Og jeg ble like sjokkert som så alle dere andre da jeg så hvalen med buken full av plast. Vi kan ikke fortsette på denne måten. Bruke opp, og fylle havene rundt oss. Informasjon tror jeg er viktig. Og jeg ønsker i dag å la dette være mitt lille prosjekt underveis.

Plast i havet dreper. Vi dreper havet. 
Er det for sent? Eller kan vi gjøre noe? Vestlig problem? Globalt problem?

Jeg har muligheten til å følge dette på nærthold. Og det ønsker jeg å gjøre.

Før jeg drar trenger jeg informasjon. Lyst til å hjelpe meg?

Blogger? Linker? Foredrag? Bilder? Filmer? 

Foreninger? Alternative butikker? Alt er velkomment. 

 

Mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

tirsdag, 25 oktober 2016 22:55
Det heter oktober og en lang, fin sommer er definitivt over for oss i Oslofjorden.  Med høsten kommer for Alaya sin del ny hjemmehavn og høyere strømforbruk. Vi har flyttet fra Vollen som var vår sommerhavn. Og er tilbake på Aker Brygge noe som er både deilig og vemodig. Ikke det morsomste årstiden vi har i vente, men en flott havn med fasiliteter vi liker. Det er godt å være i byen igjen. Vi har såvidt begynt å se løsninger for å holde varmen i vinter og planlegger så smått sommeren 2017. Den kommer heldigvis før vi aner. 
 
Nå har vi også fått fart på tanker rundt langturen. Drømmen vi har hatt i fler år, men som nå ikke bare er en drøm. Lett sparing er i gang. Sjekking av priser og ruter. Og vi har begynt på kurs. Hver onsdag stiller vi opp på KNS med både passer og kalkulator for å komme oss gjennom D5L. I juni kan vi forhåpentligvis se tilbake på 6 beståtte eksamener og tittelen Fritidsskipper. En eksamen før jul, fem etter. 15 juni er vi ferdige. Og det vil føles topp. Papirer på bestått kurs ønsker vi å ha på plass før den endelige langturen i 2021. 
 
Mange spørsmål har vi selvsagt i forbindelse med langtur. Hva trenger vi, hvordan blir været, hvordan skal vi gjøre med vakter på havet? Hvor skal vi? ARK-en har vi bestemt oss for å bli med på. Hvorfor? Det er en del av det eventyret vi ønsker å få med oss. Kursing, det sosiale, rabatter på havner, selve regattaen, alt det positive rundt sikkerhet. For oss var det et enkelt valg for det om det koster en del å bli med. Et sted mellom 17 og 20 000 for Alaya med skipper og coskipper. Vi har vært inne på tanken om vi ønsker å være fler ombord. Men faller stadig tilbake på at vi ønsker å være to. Det er liksom vårt prosjekt. Mye positivt med å være fler. Vi vil ikke bli så slitne, og det blir en mer sosial overfart over Atlanterhavet. Morsomme middager og fler som bidrar. Lettere med seil som må ned regnskurer. Mer søvn. Er vi kun to kan vi gjøre som vi vil. Leve på vårt vis uten å ta hensyn til andre. Mindre mat og annet som skal med. Vi behøver ikke bestemme oss enda. Men skal vi ha med en matros, så må det være en som kan bidra med seilingen. Det er godt vi har god tid - vi har en del som skal på plass enda. 
 
Kunnskap
Penger
Watermaker
Sikkerhetsutstyr
Cutterstag og checkstag
Visum
Redningsflåte
Seil
Anker
Solcelle
Vindmølle
Spribom
Satelitt-telefon
 
...
... 
 
Og listen kan fortsette langt nedover. Vi må ha en backup med tanke på om noe skulle skje. Reprasjoner og vedlikehold vil det bli. Vi skulle så gjerne ha reist i morgen, men når vi ser på hvor mye vi har på to-do lista så er det kanskje like greit vi ikke skal dra enda. Det er jo tross alt 4 år og 8 måneder til vi drar. 10 juli 2021 er datoen vi jobber oss mot. Hver dag som går en dag nærmere. Det blir en reise vi skal leve på og planlegge til, glede oss til og det føles godt å ha en dato, ikke bare en drøm. 
 
10 juli 2021 - det lyder magisk!! Da heiser vi seil og blir borte et år. 
Tanken er å seile ned langs Danmark. Gå via Kielkanalen, fortsette sydover forbi Biscaya før vi får sol og varme i Spania og Portugal. Marocco er på kartet vårt og vi regner med å seile blandt Kanariøyene i en liten måned før vi ankommer Las Palmas for ARK start. Ca tre uker etter vil vi nå St Lucia. Karibien.... det lyder som musikk i våre ører. 
Vi ser for oss noen deilige uker under solen i januar, februar, mars og april. Ferden mot Europa starter 1 mai 2022, og vi ser for oss at den vil gå via Bahamas og Bermuda. Azorene skal besøkes og da bør vi nærme oss gamlelandet ca 15 juni. Blir det via England? Det kunne vært moro. Vi er åpne for gode forslag og masse info fra nett og bøker. Det skal bli en del av reisen. Det å planlegge og legge opp en rute. Det å plukke ut steder vi vil se. Vi har våre ønsker. Og vi vil nok forsøke å få til noe av det som står høyest på bucket-listen. 
At det blir et eventyr er vi sikre på. i er enda langt unna. Mye som skal på plass. Men planleggingen er offesielt gang. Og det blir bare moro....
 
 
 
torsdag, 29 januar 2015 21:40

2015 blir et spennende år. Vi har bestemt oss for å flytte i båt. Hvilken båt? Hvor den skal ligge? Det er mange svørsmål som ikke er besvart enda. Vi har sondert litt rundt  og har vel funnet ut at vi ender på 45 -50 fot. Vi har kikket på et par på 47, og det kan virke fornuftig. Høyde må være på plass og en stor og flott owners cabin. Et par bad er ikke å forrakte og en bysse som innbyr til matlaging. Dette blir spennende. 

Per dags dato lever i bare rot, og det er nå hentet frem pappesker og plastikkasser. Det er tross alt mye som skal pakkes ned når man tar et helt liv og skal få det inn på mye mindre plass. Det er vel og innse at man ikke trenger alt det man har fylt opp skaper og skuffer med? Det kastes, selges og gies bort masse. Og kom bare med ønsker om noen vil overta noe. I dag har det blitt pakket bort glass - så nå er vi vel klare for å kaste loss?? Champagne, vin og cognac-glass. Da har vi vel det meste?? Fra spøk til alvor. Det er mye jobb som ligger foran oss de neste månedene.

Det blir rart, men også utrolig godt nåer vi er i mål. Sjølukt, en kaffe på dekk om morgenen, kort veil til å kaste loss for å seile ut fjorden. Dette blir gøy, rett og slett. Det er bare å fortsette med nedpakkingen, for hjelpes det er mye man har. Om et par dager er det februar, og da skjer det MYE. Oppdatering kommer ..... 

 

Vi fant drømmebåten. En Hanse 470 210 modell. Hun ble døpt med brask og bram, gode venner og store mengder champagne i mai 2015. S/Y ALAYA - som betyr hjem på tibetansk. En av pilarene i buddhisme. Der vi hører hjemme. Og det er akkurat det Alaya skulle være for oss. HJEM.

Leangbukten ble første hjemmehavn. Det var både rart og deilig å bo i båt. Det vi savnet minst var bråket fra bilene, det vi savnet mest var vaskemaskinen og oppvaskmaskinen. Noen ting fant vi fort ut at vi ikke trengte. Og noe var greit å ha ombord for det om vi kanskje ikke så på det som nødvendig. Det ble mindre høye hæler og mer seilersko. Det ble normalt å bruke håndkleet to ganger i stdet for en. Man begynte å venne seg til å fylle vann for å få en dusj og ikke minst sjekke ut om man hadde vann før man dusjet. 

Sommerferien gikk til Danmark og Sverige. Det var ren nytelse med som og mat, seiling og frihet. 

Aker brygge ble vinterhavn . Og det føltes som verdens beste valg. Litt gynging vi ikke var vant til. Men super beliggenhet og stille. Tenk midt i vår flotte by, med alt det den har, og så rolig, ikke en bil. Helt perfekt. Både jul og nyttår ombord, før vi forlot kulden og dro til Kapp Verde noen dager. Det var heftig å gå fra 30 røde til 20 blå på noen timer. 

Påsken tok vi på Koster. Med varme ombord kan sesongen starte tidlig. Og vi trenger ikke lenger å pakke for å seile. Vi kaster trossa på brygge og heiser seil. Når solen skinner og cockpit er varm er livet magisk. Når det er bobler i glasset til frokost og man ser for seg en herlig sommerdag med vind i seilet, da er ikke livet så aller verst. Noen ganger er det ålreit . og spesielt ombord på Alaya. 

Sommeren kom på nytt den. Og vi hadde lagt opp til en lang tur. Direkte fra Oslo til Læsø. Og vi nøt den tidlige sommeren både på stranden og ombord. Videre gikk ferden til Hals, her hadde vi vært før, kommer gjerne igjen. Øer var relativt lite spennende, men med en søt liten sluse. Middelfart var et sted vi slt med å finne plass, men det ble etterhvert noen flotte bilder og en god middag. Sønderbord var neste - nyyyyyydelig. Her ble vi i fler dager, og dette en en by som kommer til å bli stopp også neste sommer. Shopping, indisk mat, dansk frokost, mikrobrygg. Loved it! Davar det på tide å heise det tyske flagget og vi endte i Flensburd. En ukes tid på en faktisk riktig flott marina. Vi leide en snerten TT og var oppe i 250. Det ble Hamburg og Lübeck, med et par netter på hotell. Virkelig shopping ble det og - en TOPP outlet som åpenbarnte seg. Synd vi hadde dårlig tid. ( NEI, jeg har ikke glemt de oransje Gucci ene) Burgtiefe. Tjaaa... dette var østtyskpreget. Vi endte opp på en markedsdag i selve Burg. Nå har vi vært her er vel dommen?!!? Ikke et sted de tok kort. Kronglete for oss som er vant til det. Føltes greit å dra. Det danske flagget kom opp igjen. Klintholm. Vi tok med oss en diger fluesverm til land, og handlet frokost. Det er vel det vi har å si om det stedet? Hadde en superhyggelig nabo - nordmann - hjelpsom som få. Rødvig var neste. Her var det fint, men flott strand og mye turister. Færre turister ble det ikke på vårt neste stopp- Tuborg Havn og København. Mathall, Tivoli, balett, lekker matbutikk, flott service, Mojito, shopping - det oppsummerer litt av vårt Københavnbesøk som varte i tre dager. Det ble en herlig tur langs Kronborg slott i Helsingør. Vin i solnedgang. Vi har ikke sett nok og kommer gjerne tilbake. Anholt hadde akkurat like mange båter, like lite plass, fulle restauranter og like mye campingpreg som sist. En snarvisitt til Læsø som var superfull før vi ankom Skagen, siste danske havn. Her ble vi litt vel lenge. Fikk besøk og feiret bursdager. Koselig by som alltid er like dejlig - vi ser for oss påsken 2017 her. Tidlig dro vi for å seile til Norge og Arendal. Og det var kos å besøk kjente som vi møtte på Kapp Verde. Risør var neste stopp - barndomsminner. Og Tønsberg fulgte opp med det samme. Der ble vi en til ombord. Cerveza ble hentet i Horten og mønstretpå som fulltidsmatros. 5,5 uke etter nattseilas til Læsø var vi tilbake i Vollen. Sommerturen var over. Alt-i alt håper vi på mer sol og varme neste sommer, og litt mindre regn. Men var alle enige om at det hadde vært en fin tur. 

 

 

tirsdag, 11 november 2014 14:38

Nå skal vi komme oss gjennom en regnfull og våt november, så er det julemåneden desember før vi entrer en kald januar. Februar kan vise seg frem med gnistrende sol, det går tross alt mot lysere tider. Og så er mars kan man si i anmars? Solen begynner såvidt å varme i kinnene når vi sitter ute, og vi kan begynne å tenke på at sommeren ikke er så altfor langt unna. Og for oss kommer det en forsmak den allerede 26 mars. Da setter vi oss på flyet og kan kose oss med påsken i Hellas. Fly er på plass, det ble Lufthansa, noe vi er strålende fornøyd med. Det er ryddig og bra, nå fikk vi gode priser - tja- gode nok priser er vel mer riktig. Billig ble det ikke, men det er jo påske. Hva kan man vel regne med? 

I skrivende øyeblikk sitter vi med hotell. Pris mot luksus? Beliggenhet mot fasiliteter? Det er kun en natt vi skal ha på hotell, og det er kanskje ikke så farlig med så mye luksus? Kort vei til det vi vil se er viktigere. Så sentralt og god pris er vel noe vi heller mot. Og etter å ha sendt mailer i hytt og pine, og ventet spent på gode svar - så kom det en søt mail fra Kimon Hotel i Athen. De ønsker oss velkommen på en særdeles hyggelig måte, og vi takker ja vi, og ser frem til å ta hotellet i nærmere øyesyn. 600 meter fra Syntagma passer oss bra. Det er ikke heis på hotellet, det vil si at noen ( les M....) må bære et par bager. Vi er jo seilere, så et par trappetrinn må vi da få til.

http://www.kimonhotelathens.com/athens/

Hotel Kimon

Siden vi har et døgn i Athen, skal bli koselig med en middag i byen denne gangen. 

Før vi kommer så langt er det en deilig seiltur som står på programmet. Erik og Rita var så snille og ba oss med, og nå skal vi nyte bohemtilværelsen med dem gjennom noen påskedager. Gi oss sol, sol sol og passe med vind. Spent på å høre hvilke øyer som kan være mulig å komme til. Hva med Syros?? Veldig morsomt om vi kunne besøkt Ermopolis igjen. Det er allerede planlagt servering av Rosé Möet. Det blir kjempebra, vi gleder oss. Nå skal vi bare gjennom noen litt lange vintermåneder, men å glede seg, det er en god følelse det.

Og vi skal leve på den følelsen helt til mars. 

 

 

 

torsdag, 30 oktober 2014 13:37

Vi har bestemt oss for å ta en påsketur til herlige Hellas 2015

Helige var vi og ble spurt av skipper Bjørnstad om vi ville bli med på seiltur i påsken. Vi måtte tenke og regne et par dager før vi sa ja. Og gleder oss nå massevis. Hvor er enda ikke klart. Heller ikke om det blir avreise fra Alimos eller Lavrion. Hipp som happ for oss. Noen flotte dager regner vi at det blir. Og håper selvsagt på god vind og mye sol. Det kan nok være det blir en skur eller to i og med det så tidlig som mars-april. Men at det blir noen fregner på nesa og deilig sjøsprøyt blir det sikkert. Den tøffeste kan kanskje kjenne på badevannet? Men mistenker at det får vente til sommeren. Nå blir det å pakke meg seg seilerklær som vi ellers bruker i Norge. Vil tro seiljakka blir deilig å bruke hver dag. 

Kronos blir det også morsomt å se igjen. Vi har kost oss ombord en ukes tid tidligere vi. Og nå blir det helt sikkert et hjertelig gjensyn. Dete r opp til Skipper Bjørnstad og legge opp kurs. Og vi er spente på om det blir mot Saronicos eller Kykladene. Det blir virkelig deilig å få litt vårfølelse i Hellas. Og se en litt roligere sesong enn hva vi har sett i juni og juli. Nå starter nedtellingen. 

tirsdag, 28 oktober 2014 07:26

I dag er det 28 oktober en av to nasjonaldager i Hellas ( den andre er 25 mars.) 

Ochi dagen – eller NEI dagen

Feiringen av dagen har sitt utspring fra en hendelse som skjedde under 2. verdenskrig:
Den italienske diktatoren Benito Mussolini ønsket å opprette et nytt Romerrike, og konkurrerte med Hitler om å okkupere stadig nye landområder. Italienerne hadde okkupert Albania i 1939, og da Hitler okkuperte Romania, ville Mussolini vise styrke ved å innlemme Hellas i sitt rike. Mussolini henvendte seg til den greske statsminister og general Ioannis Metaxas, og stilte ultimatum om at italienske styrker måtte få fritt leide gjennom Hellas, hvis ikke ville han gå til krig. Det sies at Metaxas svarte Mussolini med ett ord: Ochi (Nei!)

Følg oss underveis

«Oktober 2018»
ManTirOnsTorFreLørSøn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031