Norwegian English Greek

Hei alle som følger viseiler.com

Om fire år ønsker jeg å kaste loss for å se mer av verden. 
Jeg trenger et prosjekt å jobbe med, noe jeg brenner for - eller mot.

Og som så mange andre som bor i båt, og lever tettere på naturen, så betyr denne mer og mer. Jeg blir også mer bevisst på valg jeg tar. Forbruket. Det å ta vare på livet rundt oss, et grønnere alternativ, ikke bruke opp kloden, men å være en del av den. Og jeg ble like sjokkert som så alle dere andre da jeg så hvalen med buken full av plast. Vi kan ikke fortsette på denne måten. Bruke opp, og fylle havene rundt oss. Informasjon tror jeg er viktig. Og jeg ønsker i dag å la dette være mitt lille prosjekt underveis.

Plast i havet dreper. Vi dreper havet. 
Er det for sent? Eller kan vi gjøre noe? Vestlig problem? Globalt problem?

Jeg har muligheten til å følge dette på nærthold. Og det ønsker jeg å gjøre.

Før jeg drar trenger jeg informasjon. Lyst til å hjelpe meg?

Mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Noen ting er en selvfølge og noen ting gjør rett og slett ferien enklere eller mer innholdsrik.

Det dukker selvsagt opp ting og tang underveis man lærer av og vi tenkte vi kunne dele litt her: 

 

Gå til anskaffelse av "bibelen"!

- Eller Greek Waters Pilot som den også heter. Bare kjøpt den først som sist! Den ligger i utleiebåtene i Hellas, men man er betraktelig bedre forberedt om man har bladd i den før man reiser. 

This excellent pilot guide first appeared in 1982, and is continuously updated and improved. The Greek Waters Pilot is a must for both the Ionian Sea and the Aegean Sea, since the author has meticulously charted all ports and anchorages in these beautiful greek waters.

Title: Greek Waters Pilot

Subtitle: A yachtsman's guide to the coasts and islands of Greece - 11th edition

Author: Rod Heikell

Publisher: Imray August 2011

A yachtsman's guide to the entire area from the Ionian Islands to the Aegean, Rhodes and Crete and includes details of over 450 harbours in a single volume.

Although much of the new material affects the Ionian and southeastern Aegean, this new edition contains detailed updating of every part of the guide. The redrawn and amended plans and new photographs, many of which have been taken from the air, complement the revisions in the text, refreshing this work which is now in its eleventh edition. 

Tenk ut en havn også om det skulle blåse fra en annen kant. 

 

Book fly tidlig! 

Ca 300 dager før avreise legger de fleste flyselskapene ut sine flybilletter. Det er mye å spare på å være tidlig ute. Noen selskaper har direkte fly- da er jo også sjansen mindre for at bagasjen ikke kommer frem samtidig som deg. Pakk ned det du trenger første dagen i håndbagasjen så er det ikke helt krise hvis bagasjen er i Madrid og du er i Athen. 

Medisiner, nøkler og lader til telefon bør også ligge i håndbagasjen. Og badetøyet tar liten plass. Da kan man kose seg mens man venter, ikke stresse. Og ER bagasjen forsinket, - husk å registrere det på flyplassen. Du har trolig krav på erstatning.

Kjøp myggmiddel og luftfrisker dag 1.

Bare tull å vente når man likevel vet myggen er der. Kjedelig om man er litt allergisk eller får slitsomme netter uten søvn på grunn av mygg. Mygga er det vi utstyrer soldatene våre med når de skal utenlands. Den skal virke godt. Smør eksponert hud, og ha gjerne litt i håret. Brukes med forsiktighet på små barn. Klær innsatt med permetrin er nyttig. Et alternativ er Cactuz Clothing Treatment som bl.a kan kjøpes på Nomaden.no. (129,-) Det inneholder permetrin som blir anbefalt av Vaksineklinikken. Velger du spray med permitrin, skal dette sprayes på utsiden av plaggene – permitrin skal ikke benyttes på hud! Bruk gjerne Eurax som kløestillende og ta vanlige antihistaminer.

 
Fler som har god erfaring med Autan som myggmiddel. En elektrisk antimyggmaskin med olje er effektivt, ha alltid en slik på om natten. Basilikum skal vistnok også holde myggen vekk. - og så lukter og smaker den godt! 
 
Celestoderm with Garamycin
Skal kunne kjøpes reseptfritt på apoteket i Hellas og får hevelsen ned fort.
 
Vær obs på at myggmaskiner med olje i kan gi lite pene merker på bland annet treverk i båt, så tenk over hvor den plasseres. Rett under et ledningskap er kanskje heller ikke så lurt?

Bruk GOD tid på å gå gjennom båten når du får den. 

Det er ikke noe gøy å være langt fra de som kan ordne med feilene du ikke har sett før du dro. Sjekk seilkvalitet. Sjekk vinsjer. Sjekk at alt som skal være ombord er der - vester og fendere, tau og bensin til lettbåten. Sjekk også førstehjelpsskrinet. Det er først når du trenger noe at du ser om det er fullt.

Fungerer ankervinsjen?  Det er bedre å bruke en time lenger på dette enn å måtte bruke tid på det under ferien. Gå gjennom også for å slippe å å bli påført en regning du ikke skal ha når du forlater kaia etter endt ferie. Ser du skrogskader? Ta et bilde...

Sjekk forsikringen nøye, hva dekker den?

Forsikring er dyrt. Enkelt og greit. Men det kan også være dyrt om den ikke er i orden. Sjekk og les nøye på om du er dekket av det samme gjennom fler forsikringer så du ikke betaler dobbelt for noe og mangler noe annet. Få ting skriftlig og ta det med deg på tur. Det er nok mange som har betalt for en del ting ved avreise som forsikringen skulle dekket, eller står der og tror de har en kaskodekning som er like god som hjemme - og ikke er det. 

Og ikke reise uten reiseforsikring! Man vil ikke at ting skal skje, men hvis det gjør det er det greit å bli tatt vare på. 

Vær også obs på at risikoidrett ikke dekkes. Skal du være borte mer enn 45 dager må du trolig tegne tilleggsdekning. 

Ikke gå i bare overkroppp til Havne Politiet. 

Det er ikke akseptabelt å komme i flip flops og uten skjorte når du skal betale havneavgiften. Så ta på deg skjorta før du går!! 

Det finnes en del smarte APPer.

Last ned de du føler du trenger eller synes er morsomme før du reiser hjemmefra. Og noen ting er faktisk veldig greit. Felleskatalogen for eksempel. Hvis man er litt usikker på om man faktisk fikk rett medisin på apoteket? Trenger du "full stopp" elller lakserende. Det er kjedelig å få feil! 

Kart og reisehåndbøker finnes. Og også en del kartprogram med tanke på seiling i Hellas. Oversettelser m.m. 

Det er jo alltid noen ting og stede man faller for underveis. Her er noe:

Vår Tripadvisor anbefaling av Kinsterna Hotel og Spa

http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g285708-d1699543-r181095589-Kinsterna_Hotel_Spa-Monemvasia_Laconia_Region_Peloponnese.html

 

Værmelding

Den mest pålitelige værmeldingen for Hellas området får man fra grekerne selv. Siden er på gresk - http://www.meteo.gr/meteoplus/sailingmaps.cfm

 

Pakkeliste : 

 

Hva Antall Check
Pass    
Billetter/Kontrakt/Voucher/Forsikringspapirer    
Penger - Kort    
Toalettsaker    
Badehåndklær    
Badetøy    
Sandaler/Flip flops    
Seilersko/joggesko    
Seilhansker    
Caps/hatt    
Shorts/skjørt    
T-skjorter/topper/skjorter    
Kjoler/bukser    
Jakke    
Solbriller    
Ipad/pc, telefon, kamera MED lader.    
Solkrem!!    
Undertøy    
Egen redningsvest/seilvest?     
 

Det finnes svømmeføtter, snorkel og dykkemasker ombord - hvis du føler for ditt eget: ta det med. 

Kilehæl er bemerkelsesverdig behagelig på brostein i forhold til andre høye sko. Flip flops er genialt på stranden, men totalt håpløst og hoppe i land med desverre. Så noe som sitter greit på foten er nesten et must. Du vet jo ikke hva du kan tråkke på når du hopper?? 

Det er veldig greit med badesko. Det er mye kråkeboller og skarpe ting man kan tråkke på. Og av til må man svømme i land med tauet. Lurt med noe på føttene. 

Og en liten ting til slutt .... dropp kofferten da!! Ta en bag i stedet!!

 

Har du tips du vil dele eller ønsker at vi skal legge ut? Send oss en melding her ( eller vi kontakt oss). 

 

 

Om fire år ønsker vi å kaste loss for å se mer av verden. 

Jeg trenger et prosjekt å jobbe med, noe jeg brenner for - eller mot.

Og som så mange andre som bor i båt, seiler, og lever tettere på naturen, så betyr denne mer og mer. Jeg blir også mer bevisst på valg jeg tar. Forbruket. Det å ta vare på livet rundt oss, et grønnere alternativ, ikke bruke opp kloden, men å være en del av den. Forsøpling av fjorder og hav. Og jeg ble like sjokkert som så alle dere andre da jeg så hvalen med buken full av plast. Informasjon tror jeg er viktig. Og jeg ønsker å la dette være mitt lille prosjekt underveis.

 

Plast i havet dreper.

Vi dreper havet. 
Er det for sent?

Eller kan vi gjøre noe?

Vestlig problem?

Globalt problem?

 

Jeg har muligheten til å følge dette på nærthold. Og det ønsker jeg å gjøre.

Lese meg opp på temaet, sette meg dypere inn i det. Og Jeg starter på "scratch". 

 

Før jeg drar trenger jeg informasjon. Lyst til å hjelpe meg? 
Hjemmesider? Blogger? Bilder? Forelesninger? Butikker med alternativer? Alt er velkomment.

 

Mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Klem fra Christina.

 

 

     


 

 

 

Følg oss underveis

«November 2018»
ManTirOnsTorFreLørSøn
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930