Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato mai 2013
mandag, 27 mai 2013 02:00

mandag 27 Mai 2013

Seilruten vår er så og si klar. Vi forstår jo at det kan dukke opp ting underveis, men enn så lenge ser det ut som en morsom og innholdsrik, og også variert rute. Litt av hvert. Litt turister, litt stille og rolige steder og øyer med mer liv og røre. Historiske plasser og havner hvor det skal nytes god mat og drikke. Bagene våre er funnet frem. Noen skjorter er strøket, solkremen og svømmeføttende lagt ned. Vi er ikke helt klare for å sette oss på flyet enda, men ikke langt unna.

De siste dagene har vi kjent litt på sommer i Norge også. Opp og ned som det bruker å være med tanke på været. Litt regn og litt sol. Men den ordentlige kulden er nå borte for noen måneder, og vi har sett over tyve på gradestokken i fler dager. Ikke dårlig.

Pinsehelgen forsvant med cava, vind, seil, bad og konsert. Vi kunne ikke fått en flottere 17-maihelg, det er sikkert. Litt sol gav jo bare mersmak og nå lengter vi mer enn noen ting til deilige Hellas. Man kan vel ikke si at tiden ikke går fort når man legger det frem som om at det nå er kun en lønning til ferie. Men skulle så ønske det var 27 juni om en ukes tid og ikke om en måned.

Har hentet litt tanker og inpirasjon fra en Facebookside. Hellasforum. Og deler den like godt her så kan fler nyte bilder og stemninger og gode flotte sommertanker. Vente tiden blir liksom ikke så lang når man kan drømme seg bort.

https://www.facebook.com/groups/hellasforum/

Publisert i Blogg
søndag, 05 mai 2013 02:00

Søndag 5 Mai 2013

På fredag var det tid på Crewbriefing med gjengen som seiler på S/Y Kronos sommeren 2013. Kjempehyggelig middag og masse spennende informasjon. Delte deilige tanker om Hellas, strender, ruter vind og vann. Det går fort mot sommer nå. Heldigvis for det. Vi kommer frem til Alimos dagen før Kronosbesetningen, men skal nok helt sikkert treffes for en øl eller to i baren når de har landet og endelig funnet seg til rette. For oss blir det nok en middag først og så seilprat og latter før vi kryper til køys. Vi gleder oss til å se dere igjen!!

Publisert i Blogg
onsdag, 01 mai 2013 02:00

Onsdag 1. Mai 2013

Første seiltur i år er gjennomført. Vi kunne heise seil ut fra Asker i flott medvind, og hadde en behagelig lens i opp mot 7,5 knop mot Oslo og Aker Brygge. Den store varmen lar vente på seg, men kunne føle at solen tok såvidt. Meningen var å få selskap ved ankomst til Oslo, men det ble litt endret på så vi satt der alene utover kvelden, hørte på musikk og fikk litt godt i glasset. Stearinlys og vifteovn var kjærkomment, for natten var rimelig kald. Hyggelig døgnpris på 130,- og få båter. Noen som tok feiringen av natt til første mai i nabobåten, men det plaget ingen. Vi sovnet som steiner for det. Litt frisk sjøluft kan gjøre noen og enhver trøtte.

Våknet gryyyytidlig, fikk på oss klærne, og tok en frokost på Mc Donalds - hverken sundt eller godt. Men det fristet lite og lage frokost før vi skulle seile tilbake mot Asker. Ferden tilbake startet flott i lettskyet og med god vind. Noe som etterhvert ble helt overskyet og litt vel mye vind. Full seilføring og på kryss så og si hele veien tilbake. Litt moro for det om hele hjemturen ble på "skeiva". Det ble etterhvert såpass kjølig (det er fornavnet),at vi hadde behov for å komme oss i havn. Og da vi nærmet oss ble det faktisk ganske mye både vind og bølger. Forseilet ble først tatt ned, storseilet beholdt vi oppe så og si helt inn. Brrrr.... Det var rimelig deilig og komme seg i land. Vel hjemme er det sofa, varme og etterhvert skal det også bli fin-fint med en dusj. Litt småtrøtt og varm i kinnene. Solen må ha tatt litt utpå både i går og i dag.

Fikk en melding underveis om at det var 30 grader i Kalamata i dag. Det er der vi skulle vært, det er sikkert. Nå heter det mai, og vi reiser i juni, så det går fremmover og rett vei. Vi ser for oss to langhelger med seiling i Oslofjorden før vi har avreise til Hellas, og trolig et par vanlige helger i tillegg. Onsdag i dag, vi heiser seil igjen på lørdag, noe som bare er et par dager til. Hadde vært supert om vi kunne få litt mer varme, for det var mangelvare i dag 1 mai. Vår og forsommer i Norge innebærer mye sjekk av yr.no, og med håp om finvær og sol. Det er og blir mer behagelig å være på fjorden i opphold og med varme.

- Og det får vi hver eneste dag i herlige Hellas. Vi teller ned 57 dager igjen. Nedtellingen fortsetter.

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«Mai 2013»
ManTirOnsTorFreLørSøn
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031