Norwegian English Greek
Vi Seiler - Artikler sortert etter dato november 2013

Temperaturen har krøpet til null. For kaldt å kose seg ute, ikke er er det sol eller. Burde vært støvsugd inne, men av ren latskap utgår det. Har ingen verdens grunn til å ikke "gidde". Men akkurat i dag er det god nok grunn. Ser det an litt da, om det høres bedre ut. TIl jeg får å dårlig tid at jeg ikke rekker det? Går for den, og har god samvittighet til helt andre ting. Som en kopp te og en bok! Føler te og bok er helt rett når det er gråvært og gradestokken viser freeezing. Og så kan jeg jo drømme til varmen. Først juleferie-varme, så den fanstastikske gresk-sommer-varme. Den siste er vel årests høydepunkt, men man skal ikke kimse av juleferie-varmen heller. Avbrekket der alle får styre med sitt og man skal ha kjærestemiddager uten votter og lue. 

I år ble det litt lite geniale kalender-lyst begynt på noen dager før. Det er igrunnen litt lite genialt av den grunn at her i huset brenner gjerne lysene ut før man har rukket å se på noen dato. Vi går nå for å forsøke - og tar en dag av gangen. Og teller ned til .... jepp- juleferie-varmen, ikke selve julen. Det blir ikke mer ribbe her i år, vi har hatt den ganger to, og det får holde. Vi går i år for tapas!! Så mye bedre a gitt!!! Og iført høye hæler, kjoleog hverken skjerf eller lue når vi går "hjemmefra". Så nå smeller jeg inn teksten på en deilig sommersang og gleder meg over å pakke bagen til juleferie-varmen. Hvor mange sko er det "lov"til å ta med seg?? 7? 9? Ikke si tre engangn for det skjer ikke!!!! :) Er allerede oppe 7.... Da blir det ni da!! :) 

Gooooood varme klem på en isende kald dag!! 

Når sommerdagen ligg utover landet
Og du og æ har funne oss ei strand
Og fire kalde pils ligg nerri vanne
Og vi e brun og fin og hand I hand
Når vi har prata om ei bok vi lika
Og alt e bra og ikke tel å tru
Ingen e så go som du da
Ingen e så go som du
 
Og når høsten finns og hverdagslive venta
Og fuglan tar te vett å flyg mot sør
Og vi får slit med regninga og renta
Og meininga forsvinn I d vi gjør
Når vi må over mang en liten avgrunn
Og ofte på ei falleferdig bru
Ingen e så go som du da
Ingen e så go som du
 
Men av og tel når tegnan blir for tydli
Og dem som sitt me makta gjør mæ skræmt
Når de fine ordan demmes blir motbydli
Og tankan bak e jævli dårlig gjæmt
Da har æ ei som vet at folk vil vokne
Og at veien ifra høyre snart må snu
Ingen e så go som du da
Ingen e så go som du
 
Og når æ kryp te køys å frys på beina
Og du har lagt dæ før mæ og e varm
Da vet du æ e litn og aleina
Og låne mæ litt dyne og ei arm
Og dagen den e vikti og den kræv oss
Men natta den e din og min og nu
Ingen e så go som du da
Ingen e så go som du

 

Publisert i Blogg
mandag, 25 november 2013 17:22

Mens vi venter

God mandag. 

Så er det ny uke og akkurat et halvt år til vi kan sette oss på flyet til deilige Hellas igjen. Takk og lov for at vi har litt å se frem til før det også. Ellers blir vinteren lang. Og helt ærlig så er den lang nok som den er. Hadde vi vært litt flinkere hadde julekort vært bestilt, julevasken planlagt og julegaver handlet. Men i år utgår vasken ( etter hva jeg husker utgikk den i fjor også), de gavene som skal handles må komme på plass i løpet av en to ukers tid, og det skal vi rekke. Vi velger nemlig å pakke og forlate heimen i jula, og deilig skal det bli. Hjemkomsten blir akkurat i det vi kan si 2014. Likegreit! Julebaksten har dessverre enda ikke blitt noen tradisjon. Småkaker passer best til småfuglene spør du meg, og derfor har det blitt en og annen brownie her i huset, og ikke noen kromkake eller strull. Barna er store og derfor blir det heller ikke lukt av pepperkaker. Men gleder oss til jul det gjør vi. Sangia-style. 
Vi har jo vært flinke til en del annet denne høsten vi, om vi ikke er så engasjerte i den tradisjonelle julen. Sommerferie er bestilt og halvveis betalt. Har ikke pakket, men kjenner jeg meg selv rett er det vel ikke lenge til ?!?
 
Når det gjelder sommereferien og seilasen vår 2014 har vi tenkt til å få til et par middager ombord. I det minste noen fler enn i fjor, for da ble det stort sett med lunsjer. Vi får saumfare butikker og se om vi ikke kan finne noen friske og spennende delikatesser vi kan ordne med i båt. Det er ikke ubegrenset med plass og kokemuligheter, men to bluss og stekeovn har vi jo. 
Publisert i Blogg
mandag, 18 november 2013 22:25

Nedtellingen fortsetter!!

Vi skrur og mekker på hjemmeside. Og håper nå at resultatet blir enda et hakk bedre. Klipp, lim og skriv er jo igrunnen bare med at vi gleder oss enda mer til 25 mai 2014. 

Publisert i Blogg
søndag, 17 november 2013 01:00

Søndag 17 November 2013

Det er HØST! Vår hjemmekoselige seilbåt Fun 4 Two har fått på seg vinterklærne og er klargjort for snø og kulde. Vi har funnet frem boblejakker igjen, og ser litt med skrekk og gru på en lang, kald vinter. Gleder oss derimot veldig til å kunne reise til varmen igjen. Og nedtellingen er igang. Hjemmesiden begynner å fylles opp av deilige sommerminner fra turen 2013. Og nå er jammen meg mye på plass for sommeren 2014. Båt er booket og depositum er betalt. Det blir noe av det samme som S/Y Dimokritus, bare helt ny 2014-modell. Kanskje vi blir de aller først som får seile damen? 

Publisert i Blogg

Følg oss underveis

«November 2013»
ManTirOnsTorFreLørSøn
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930