Norwegian English Greek
søndag, 01 desember 2013 16:19

Snart jul

Skrevet av 

  1 desember og første søndag i advent. Det går faretruende fort mot jul. 175 dager til til avreise Hellas 2014. Føles litt som en evighet unna, men det går jo nedover dag for dag. Takk og pris, for vi gleder oss veldig. Har ikke tenkt så mye på selve seilruten i det siste, men det er vel på tide og begynne å saumfare både nettet og "bibelen" igjen for å finne passende havner og ankringsplasser. Vi har bestemt oss for å forsøke oss både på Kykladene og Dodekanesene. Noen av øyene vi valgte oss i 2012 skal få et nytt besøk. Og vi ser veldig frem til å komme tilbake til noe av det vi likte aller best. Kleftiko på Milos, vakre Santorini, sprudlende Ios sånn for nevne noe. Og så er det mange nye steder vi skal lese oss opp på og utforske først hjemmefra og så endelig når vi setter seil i mai-juni.

   

  Planen er å legge bak seg flere nautiske mil enn hva vi har gjort tidligere. Håpet er å ha litt mindre vind enn i 2012. Vi legger kanskje lista litt høyt i og med det er mange øyer vi har lyst og ikke minst planer om å se. Etter en ukes seilas vil vi trolig være på Santorini. Og vi har lyst til å ha et par dager der. Så det vil si at det er først etter en ukes tid vi vil komme til noe nytt.  Foruten  en øy ... Folegandros som er målet å se etter Milos. 

  Folegandros er en klippeøy og ligger øst for Milos. Øya er ca 32 km2, og det er tre små landsbyer på øya, Khora, Karavostassis og Arnorteria. Det er et  variert landskap, mange høye klipper og store grotter. Hovedstaden Khora er bygd på kanten av en 200 m høy klippe. Det skal være som om tiden har stått stille her. Typisk gresk med krystall klart vann og små hvite hus og smale gater. Selv om Folegandros skal være en stille og rolig øy kan det bli fullt i høysesongen. Vi ankommer første uken i juni. Vi skal bade, snorkle litt og kose oss. Og håper det ikke er storinnrykk av turister enda, i og med vi kommer så tidlig. Allerede et par dager etter at vi setter seil kommer vi til denne nye øya. Moro!!
  175 dager igjen til Hellasturen. Før det er det både jul og juleferie. Og akkurat nå er det deilig å kunne telle ned til dette. 
  Skipperen har fått sjakkdilla og derfor har seilplanleggingen blitt lagt litt på hylla, han får ta dette som en hint og ta frem det greske farvannet igjen så vi kan glede oss litt ekstra over det flotte vi skal se og oppleve. Gleeeeder meg!
  <3
   

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «Oktober 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031